Obavijesti

Sport

Komentari 38

'Mali' Dinamo slavi ulazak u 1. ligu: Neka vide da se može...

'Mali' Dinamo slavi ulazak u 1. ligu: Neka vide da se može...
17

U srpnju će Futsal Dinamo imati prve izbore ‘Jedan član, jedan glas’, na kojima navijači biraju i mogu biti birani. Prvu sezonu nisu podijelili niti jednu ulaznicu...

VIDEO

Ne treba vam ulaznica, djeca ne plaćaju, objašnjavali su redari na ulazu u Dom sportova dječaku u dresu Dinama koji je došao pogledati Futsal Dinamo.

- Imam 12 godina i želim platiti ulaznicu te pomoći klubu - odgovorio je.

VIDEO

Sinergija navijača i kluba osjeti se na svakom koraku. U debitantskoj sezoni klub je osvojio tri trofeja i izborio prvu ligu.

- Cijelu sezonu navijači nisu napravili niti najmanji problem, niti jedan delegat nije napisao ništa, nikog nisu uvrijedili, nije bilo ružnih povika prema HNS-u. Na to smo najponosniji. Shvaćaju da, čineći štetu klubu, štete sebi - kaže Juraj Fabijanić , predsjednik Futsal Dinama.

Klub djeluje po načelu “Jedan član, jedan glas”, a u srpnju slijede prvi izbori.

- To je najnormalniji način vođenja kluba. Međutim, i nama je to novo. Članovi kluba sudjeluju u skupštini, mogu birati i biti birani. Svatko se od naših članova može kandidirati. Svaki član može dobiti na uvid dokumente, financije... Nemamo tajni. Ali odgovornost pred novom upravom je velika. Bira se na četiri godine i moraju predstaviti pravi, ozbiljan program. Moraju shvatiti da je to ozbiljan posao, to nije zafrkancija. Godinu dana sam na ovoj funkciji i znam koliko treba odricanja - objasnio je Fabijanić.

Pokretanje videa...

Goran Jakuš/PIXSELL 00:13

Cijelu sezonu nisu podijelili niti jednu ulaznicu, one se plaćaju. Stoje 25 kuna.

- Ne dobivamo ništa od grada, države, nemamo mecene... Navijači tako financiraju klub čiji su članovi. Ako imate navijače, imate sve. A mi imamo navijače koji zlata vrijede. Niti jedan klub ne zaslužuje dijeliti ulaznice. Pokazali smo da se represijom i zabranama ništa ne može napraviti. Liste u kojima se navijačima zabranjuje dolazak na stadion nikuda ne vode. Dijalog je jedino rješenje - priča Fabijanić.

Goran Jakuš/PIXSELL

U Futsalu je puno teže izboriti prvu ligu, nego u njoj ostati. Tomo Šokota, Antonio Franja i Matija Đulvat blizu su 40-e. Htjeli bi pomoći u prvoj ligi, no tijelo više ne sluša kao nekada. Stoga, za sljedeću sezonu već se planiraju pojačanja.

- To će biti stvar nove uprave. Ali, napravit ćemo određeni zaokret. Naši igrači su amateri, igraju besplatno, no u prvoj ligi nas očekuju puno dalja putovanja, Dubrovnik, Split, Osijek... Treba vidjeti hoće li igrači moći uskladiti fakultetske i poslovne obveze s utakmicama - kaže Fabijanić, koji je uspio napraviti sjajnu omladinsku školu.

- Kod nas rade Đulvat, Čuljak, Capar, vrhunski stručnjaci, dosta ulažemo u struku. Evo, već sad imamo preko 100 klinaca, koji će biti budućnost kluba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 38

VIDEO

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom
PRVI FILIPOV PORAZ

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom

Filip Hrgović izgubio je prvi put u 18. profesionalnom meču tehničkim nokautom u osmoj rundi protiv Daniela Duboisa. Djelovao je bolje većinu meča, ali dvije posjekotine iznad očiju bile su kobne

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel  on preskočio teretanu ili što?!'
VIDEO BORBE

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel on preskočio teretanu ili što?!'

Zanimljivo je bilo gledati meč preko komentara stručnjaka koji su ga prenosili uživo uz ring. To su ljudi s višegodišnjim iskustvom u boksu, a Filip ih je na startu oduševio. No oduševljenje se pretvorilo u nevjericu
HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje