Obavijesti

Sport

Komentari 73

Napoli uvjerljivo protiv Lazija za ostanak na prvom mjestu

Napoli uvjerljivo protiv Lazija za ostanak na prvom mjestu
9

Napoli je slavio protiv Lazija na Olimpijskom stadionu u Rimu 2-0 i zadržao dva boda prednosti pred Juventusom. Gonzalo Higuain zabio je svoj 23. gol u sezoni

VIDEO

U velikom derbiju 23. kola talijanske Serie A Napoli je pobijedio Lazio na Olimpijskom stadionu 2-0. Momčad Maurizija Sarrija pobjedu je osigurala već u prvom poluvremenu, a općenito u kolu nije bilo nekog prevelikog iznenađenja. Možda to što je Bologna izgubila od Frosinonea 1-0, imajući u vidu njihove rezultate i formu otkad je na klupu sjeo Roberto Donadoni.

Napoli je bio favorit u ovoj utakmici, ali nije ni Lazio bio za podcijeniti. Rimljani su zadnju utakmicu u talijanskom prvenstvu izgubili prije dva mjeseca protiv Juventusa (2-0), a nakon serije loših rezultata popeli su se na osmu poziciju. No Napoli je opravdao ulogu favorita i slavio za ostanak na prvom mjestu Serie A.

Napoli je silovitije krenuo u utakmicu i nakon niza pokušaja prebacivanja lopte preko obrambene linije Lazija, konačno je jedna prošla i Gonzalo Higuain je zabio za vodstvo u 24. minuti. Samo tri minute kasnije, sjajnu loptu dobiva Jose Callejon , a još bolje, lobom, prebacuje golmana Lazija Marchettija za vodstvo od 2-0. Bivši Realov dvojac bio je koban za Lazio.

VIDEO
VIDEO

Utakmica visokog tempa nije se nastavila u drugom poluvremenu. Naprotiv, u nastavku je igra pala, bilo je obilje prekida, pogrešaka i s jedne i s druge strane, a utakmica je čak i prekinuta na tri, četiri minute. Sudac Massimo Irrati okupio je sve igrače oko centra i pričekao dok se neutvrđena situacija na tribinama nije smirila.

Rezultat se do kraja nije mijenjao, a Higuain je ovim golom zadržao učinak od jednog gola po utakmici. Sada ih ima 23 u sezoni, a na dobrom je putu da "skine" rekord Luce Tonija od 31 gola iz sezone 2005./'06. kada je igrao za Fiorentinu. Spomenimo i da je Ivan Strinić odigrao cijelu utakmicu za Napoli.

Favoriti bez poteškoća

Momčad Milana je stigla do uvjerljivije pobjede večeras svladavši Palermo u gostima 2-0. Strijelci za 'rossonere' su bili Carlos Bacca (19') i M'Baye Niang iz penala (33'). Mato Jajalo odigrao je cijelu utakmicu za Palermo.

Juventus i Inter su pobijedili 1-0 Genou odnosno Chievo . Strijelac za Juventus je bio Genoin nogometaš Sebastian De Maio autogolom u 30. minuti dok je za Inter jedini gol zabio Mauro Icardi u 48. minuti. Mario Mandžukić nije igrao zbog ozljede dok je Marcelo Brozović igrao do 90. minute. Ivan Perišić nije ulazio u igru.

Fiorentina Nikole Kalinića jedva je slavila protiv Carpija 2-1. Trenera Paula Sousu spasilo je novo pojačanje, bivši igrač Lazija i Intera, Mauro Zarate golom u 93. minuti. Borja Valero doveo je 'viole' u vodstvo u 2. minuti, a Kevin Lasagna poravnao je na 1-1 u 73. minuti.

Verona do prve pobjede ove sezone

Nogometaši Verone stigli su do prve pobjede u sezoni pobjedom nad Atalantom. Atalanta je povela u 30. minuti preko Contea, izjednačio je Siligardi u 42., a konačan rezultat postavio je Giampaolo Pazzini u 83. minuti.

Rezultati 23. kola talijanske Serie A:

  • Frosinone - Bologna 1-0
  • Empoli - Udinese 1-1
  • Fiorentina - Carpi 2-1
  • Inter - Chievo 1-0
  • Juventus - Genoa 1-0
  • Lazio - Napoli 0-2
  • Palermo - Milan 0-2
  • Sampdoria - Torino 2-2
  • Verona - Atalanta 2-1
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 73

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović