Obavijesti

Sport

Komentari 37

Povratak Rakitića na Sánchez Pizjuán: "Sevilla je dio mene"

Povratak Rakitića na Sánchez Pizjuán: "Sevilla je dio mene"
1

Tamo sam proživio toliko toga i sve to ima posebno mjesto u mome srcu. Grad je dio mene i mog života. Vrijeme provedeno tamo je bilo po mnogočemu posebno...

VIDEO

Ivan Rakitić 2011. je godine iz Schalkea stigao u Sevillu iz koje je pak prošlog ljeta stigao u Barcelonu. U tri godine provedene u dresu andaluzijskog kluba, Raketa je postao miljenik tamošnjih navijača i ostao u odličnim odnosima sa svima u klubu. 

Barcelona u 31. kolu španjolskog prvenstva, sutra u 20 sati, gostuje kod Seville, a katalonski je velikan tom prigodom napravio video razgovor s hrvatskim reprezentativcem o tome kakvi se osjećaju i misli uoči tog susreta motaju po njegovoj glavi. Dolazak na Sánchez Pizjuán za Rakitića će biti više od prvenstvene utakmice, a oba kluba samo nekoliko dana nakon te utakmice imaju vrlo važne europske četvrtfinalne okršaje.

Barcelona u srijedu gostuje kod PSG-a, dok će Sevilla dan kasnije također na svom stadionu dočekati Zenit. Momčad Luisa Enriquea bori se za titulu, dok su igrači Unaija Emeryja na pragu četvrtog mjesta koje nosi kvalifikacije za Ligu prvaka

'Od prvog sam dana razmišljao o ovoj utakmici'

- Bit će to posebna utakmica za mene. U tri godine koliko sam proveo tamo proživio sam puno toga i sve to ima posebno mjesto u mome srcu. Grad je dio mog srca i mog života. Vrijeme provedeno tamo je bilo po mnogočemu posebno. Stoga, naravno da će ovo biti lijepi susret - rekao je Rakitić te dodao:

- Iskreno, na dan kada sam predstavljen u Barceloni razmišljao sam o utakmici protiv Seville na Sánchez Pizjuánu. Međutim, želim se fokusirati na sebe i odigrati dobro. Do kraja prvenstva je ostalo samo osam utakmica i svaki bodovi su vrlo važni. Tako da, naravno da želim pobijediti u toj utakmici. Moji osjećaji prema Sevilli ostat će ipak po strani između prvog i zadnjeg sučevog zvižduka. Kada utakmica počne ja sam u nekom drugom svijetu i nadam se da ću uživati na terenu i da ćemo ipak odnijeti pobjedu koja nam je vrlo važna - priča Rakitić s kojim se u autu na putu do treninga povezla i TV-ekipa. 

- Jako dobar prijatelj sam s većinom svojih bivših suigrača, ali mi zapravo više pričamo o privatnim stvarima nego o nogometu. Naravno, kad se bliže veće i posebne utakmice, poput ove, pričamo i o njima - otkriva Rakitić pa nastavlja:

'Uvijek želim pobjedu'

- Sevilla ima široku i vrlo jaku momčad. Puno puta su mijenjali igrače, a momčad to zapravo niti ne osjeti. Ide im jako dobro ove sezone i jako sam sretan zbog toga. Sretan sam i zbog trenera Unaija Emeryja koji radi odličan posao. Želim im zbilja sve najbolje, osim protiv nas - uz smiješak priča hrvatski reprezentativac pred odlazak na okršaj s andaluzijskim klubom. 

- Sve momčadi koje su igrale na Sánchez Pizjuánu znaju koliko je teško tamo biti dobar protiv Seville. Navijači toliko guraju svoju momčad i znam kako je to izgledalo kada sam igrao za Sevillu. Međutim, znam i kako je teško bilo igrati protiv Barcelone. Ako je ikada bio najneugodniji protivnik za nas, onda je to uvijek bila Barcelona. Uvijek je to bila posebna utakmica - otkriva Rakitić koji ja zbio gol u prvoj utakmici protiv Seville na Camp Nouu kada je Barça pobijedila 5-1:

- Na terenu nemate puno vremena za razmišljanje. Bio sam sretan što sam zabio za svoju momčad, a u isto vrijeme me zaboljelo što sam zabio Sevilli. Bilo bi naravno još čudnije da zabijem na Sánchez Pizjuánu, ali znate, ja uvijek dajem sve od sebe kada izađem na teren. Za vrijeme utakmice želim biti najbolji što mogu biti na terenu i pomoći svojoj momčadi. Uz Božju pomoć bit će to odlična utakmica. Uvijek želim pobijediti. Na treningu, ili kada samo kartam protiv svoje žene. Uvijek želim pobjedu, pa tako i u subotu - zaključio je Rakitić koji je prije mjesec dana napunio 27 godina te je i u Barceloni već postao jedan od omiljenih igrača. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 37

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović