Obavijesti

Sport

Komentari 16

Roman Bezjak srušio lokose i odveo Rijeku među 4 u Kupu

Roman Bezjak srušio lokose i odveo Rijeku među 4 u Kupu
1

Rijeka je teškom mukom svladala Lokomotivu u posljednjoj ovogodišnjoj utakmici četvrtfinala Kupa 1-0 golom Bezjaka te se pridružila Hajduku i Slaven Belupu...

VIDEO

Povijest se ponovila. Baš kao i početkom ove godine, samo je to tada bilo u dvije utakmice i vrlo uvjerljivo (ukupno 8-1), Rijeka je izbacila Lokomotivu u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa. Kekova momčad u Kranjčevićevoj je slavila 1-0.

Nije to bila osobito gledljiva utakmica većim dijelom, ali favorizirani gosti u četvrtoj garnituri dresova, s motivom riječkog morčića, ipak su smogli snage zabiti gol i potvrditi plasman u polufinale Kupa, gdje su od ranije Hajduk i Slaven Belupo.

Odlučujući trenutak utakmice zbio se u 65. minuti, kad je Marin Tomasov uposlio Leonarda Žutu, makedonsko-albanski nogometaš proslijedio u sredinu, a tamo Roman Bezjak neometan s peterca poentirao kroz noge Olivera Zelenike.

Slovenskom napadaču bio je to drugi gol u ovoj sezoni Kupa te 11. u svim natjecanjima, čime je samo potvrdio epitet najefikasnijeg igrača kvarnerskih bijelih.

Nedugo nakon gola veliku šansu imao je na drugoj strani Eros Grezda kada se, nakon odlične dubinske lopte Josipa Fiolića, našao sam pred Ivanom Vargićem, ali jako je loše reagirao.

Završnicu utakmice obilježilo je naguravanje nervoznih nogometaša, no ozbiljnijih posljedica niti isključenja nije bilo. Rijeka, kao i drugi polufinalisti Hajduk i Slaven, protivnika u sljedećoj fazi saznat će nakon što preostalu četvrtfinalnu utakmicu odigraju Inter i Dinamo u Zaprešiću, na rasporedu 10. veljače 2016.

Polufinale se igra na dvije utakmice, a predviđeni termini za odigravanje su 16. ožujka i 6. travnja. Finale na jednu utakmicu igra se 11. svibnja.

Hrvatski nogometni kup, četvrtfinale:

  • Lokomotiva - Rijeka 0-1 (Bezjak 65')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 16

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović
Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima