Obavijesti

Sport

Komentari 131

Ronaldo i Lewandowski zabili 'tricu', Albanci dobili Francuze

Ronaldo i Lewandowski zabili 'tricu', Albanci dobili Francuze
1

Najbolji igrači Portugala i Poljske predvodili su svoje momčadi do pobjeda protiv Armenije odnosno Gruzije. U prijateljskom dvoboju Albanija je svladala Francusku

VIDEO

Portugal se vraća sa zahtjevnog gostovanja u Armeniji sa sva tri boda unatoč igraču manje posljednjih 28 minuta utakmice, a pobjedu 3-2 mogu ponajviše zahvaliti najboljem nogometašu svijeta Cristianu Ronaldu.

Marcos Pizelli razveselio je domaće navijače fenomenalnim golom za Armeniju iz slobodnjaka s 35 metara u 14. minuti, što je bilo dovoljno da se CR7 naljuti i Armencima pospremi tri komada. U 29. minuti zabio je iz penala, u 55. je izbio loptu ispred domaćeg braniča i prebacio golmana, a tri minute poslije fantastično je pogodio s 25 metara u same lijeve "rašlje".

Iako je Hrajr Mkojan 18 minuta prije kraja vratio Armeniju u igru golom za 3-2, preokreta nije bilo pa je Portugal povećao prednost na vrhu skupine I u kvalifikacijama za Euro na pet bodova ispred Danske i Albanije, koje imaju po utakmicu manje.

U neslužbenoj utakmici te skupine Albanija je šokirala Francusku na domaćem terenu 1-0 golom Ergysa Kacea iz slobodnjaka u 43. minuti. Napadač Rijeke Bekim Balaj igrao je posljednjih deset minuta umjesto strijelca, dok je bivši igrač Splita Sokol Cikalleshi u igri proveo do 88. minute.

Poljska je imala dobar dan u uredu u skupini D. Pobijedila je Gruziju kod kuće 4-0 uz hat-trick Roberta Lewandowskog, dok su Irska i Škotska odigrale 1-1 u Dublinu pa Poljska ima tri boda pred Škotima na vrhu skupine, a Njemačka uz utakmicu manje koju će večeras vrlo vjerojatno pretvoriti u pobjedu kod Gibraltara ima četiri boda minusa.

Hej Bruno, uspori

Uoči utakmice Armenije i Portugala dogodio se nesvakidašnji incident pri intoniranju himni. Dok su Portugalci pjevali "A Portuguesu", Cristianu Ronaldu nije se svidio tempo Brune Alvesa pa ga je upozorio kako bi trebao pjevati sporije.

Kvalifikacije za Euro:

  • Poljska - Gruzija 4-0
  • Irska - Škotska 1-1
  • Finska - Mađarska 0-1
  • Armenija - Portugal 2-3

Prijateljska:

  • Albanija - Francuska 1-0
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 131

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović