Obavijesti

Sport

Komentari 32

Rujevica bi za utakmicu Rijeke i Aberdeena bila - rasprodana

Rujevica bi za utakmicu Rijeke i Aberdeena bila - rasprodana
14

SVI BI NA UTAKMICU Dva dana uoči Rijekine europske premijere protiv Aberdeena prodano je više od 5000 ulaznica, koliki je kapacitet zamjenskog stadiona Rujevica

VIDEO

Europski debi ove sezone Rijeka će igrati na Kantridi jer Uefa ne dopušta uporabu novog stadiona u njenim natjecanjima dok se na njemu ne odigra barem jedna utakmica domaće lige.

Iako svi nestrpljivo očekuju završetak radova na Rujevici, bombončiću od stadiona koji će Rijeci biti privremeni dom dok se ne renovira Kantrida, dobro je da će Aberdeen gostovati na starom stadionu. Već je prodano više ulaznica nego što će Rujevica primati (oko 5000). No još je otvoreno pitanje hoće li sve biti spremno do nedjelje, kad Rijeka igra prvu ovosezonsku domaću prvenstvenu utakmicu, protiv Slavena. Makar posljednje informacije iz Rijeke kažu da je šansa za to manja od jedan posto.

Radovi su u samoj završnici, uređuje se unutrašnjost stadiona, kao i njegov okoliš te pristupne ceste. Postavljanje travnjaka može se obaviti u zadnji čas jer će on biti spreman za igru već dan nakon polaganja.

- Sve izgleda sjajno, to je još jedan dokaz kako se u klubu dobro radi te kako nogomet u Kvarneru stalno ide naprijed. Siguran sam da će Rujevica biti nešto posebno - rekao nam je strateg Riječana Matjaž Kek prije nekoliko dana.

No ne treba žuriti i riskirati da u utrci s vremenom nešto pođe naopako. Već dva tjedna kasnije Rijeci u goste dolazi Lokomotiva, što će biti nova prilika za službeno otvorenje Rujevice. Za europska natjecanja ionako će vladati prevelik interes da bi imalo smisla ograničavati broj gledatelja na 5000, a i niz od 12 europskih utakmica bez poraza na Kantridi nije za zanemariti. Zato bi Rijeka mogla sve europske utakmice do kraja godine igrati na Kantridi, a na Rujevici samo HNL.

  • Najljepši pogled na svijetu: stadionu na Rujevici tepaju da ima najljepši pogled na svijetu, a u prilog tome idu i fotografije s tribine s koje pogled puca na Kvarner.
  • Stadion će primati oko 5000 ljudi: kapacitet Rijekina zamjenskog stadiona je oko 5000 ljudi, a stolci su posloženi tako da oslikavaju motiv križa u plavo-bijelim nijansama.
  • Počinje postavljanje travnjaka na stadionu: nakon krova, stolaca i rasvjetnih stupova preostalo je još samo postaviti travu na teren, a ona bi trebala biti spremna za igru već dan nakon polaganja. Uređuje se i okoliš stadiona te pristupne ceste.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 32

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović