Obavijesti

Sport

Komentari 15

Sampdoria je iznenadila Juve, Roma mu se približila na bod

Sampdoria je iznenadila Juve, Roma mu se približila na bod
2

Trebala je to biti rutinska izvedba "stare dame", ali pretvorila se u kiks. Sampdoria je iznenadila Juventus (1-1), što je znala iskoristiti Roma došavši na bod minusa...

VIDEO

Juve i drugo kolo zaredom prosipa bodove i polako topi prednost pred Romom na vrhu Serie A. "Stara dama" ovaj je put to učinila protiv Sampdorije na svojoj Juventus Areni, bilo je 1-1. Time je i završila niz domaćih pobjeda Juvea koji je stao na brojci 25.

Patrice Evra otvorio je utakmicu golom u 12. minuti nakon kornera Claudija Marchisija. Francuz je sjajno dočekao loptu glavom zakucavši je u mrežu, što mu je bio prvijenac u dresu Juvea u sedmom ligaškom nastupu ove sezone.

Minimalno vodstvo domaćina na rezultatu je stajalo do 51. minute, a onda se za trenutak čarolije pobrinuo Manolo Gabbiadini. Dobio je napadač Sampdorije loptu na rub šesnaesterca, lagano je namjestio i pogodio suprotni kut Buffonova gola. Ušao je u igru tek šest minuta prije toga.

Sampdoria je pokazala zašto je "crna mačka" za Juventus. Naime, upravo je taj klub posljednji koji je uzeo sva tri boda u Torinu prije gotovo dvije godine. Otvorio je priliku Romi da dođe Juventusu na samo bod zaostatka, što je ona i iskoristila. Sampa ostaje četvrta s deset bodova manje od "stare dame".

Rimljani su također imali obračun s još jednim klubom iz Genove, a slavili su 1-0. Sve najvažnije u toj utakmici dogodilo se u prvom poluvremenu. Prvo je golman Genoe Mattia Perin u 29. minuti dobio izravan crveni karton zbog faula na Nainggolanu  za penal, a njegova rezerva Lamanna skinuo je penal Ademu Ljajiću, potom i Florenzijev šut na odbijenu loptu.

Igrač više Roma je ipak iskoristila pet minuta prije kraja prvog dijela. Sve je napravio Nainggolan, otvorio si je prostor za šut i pogodio mrežu za konačnih 1-0. Genoa je krajem utakmice bila najbliže bodu kada je Pinilla zabio, ali pomoćnik je pokazao da je bio u zaleđu.

Reuters/PIXSELL

Serie A, 15. kolo

  • Juventus - Sampdoria 1-1
  • Genoa - Roma 0-1
  • Parma - Cagliari 0-0
  • Udinese - Hellas Verona 1-2
  • Cesena - Fiorentina (18:00)
  • Milan - Napoli (20:45)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 15

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović