Obavijesti

Sport

Komentari 113

Šuker o kukastom križu: Da su znali što znači, ne bi ga crtali...

Šuker o kukastom križu: Da su znali što znači, ne bi ga crtali...
10

Nije dobro. Situacija oko kazne je loša. Pesimističan sam, a naše ostavke ne bi ništa riješile, rekao je Zoran Cvrk. U Opatiji je na konferenciji pričao i Davor Šuker

VIDEO

U Opatiji je počela Konferencija o sigurnosti i zaštiti na nogometnim utakmicama koju organiziraju Nacionalni odbor za borbu protiv nasilja u sportu, Uefa i HNS.

- Oni koji su nacrtali svastiku ne bi to radili da znaju što taj simbol znači. Osuđujemo sva protupravna djelovanja na stadionima, posebno ideologije koje su sijali smrt po svijetu - rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker na konferenciji te dodao:

- Svi zajedno moramo napraviti više. Plaćali smo visoke kazne za propuste i prekršaje, ali pozitivni efekti takvog kažnjavanja su izostali.

Na konferenciji je pričao i Uefin voditelj Odjela za sigurnost Marc Timmer.

- Ne smijemo dopustiti huliganima da uzmu nogomet za taoca. Moramo raditi zajedno. Danas može biti novi početak i prilika za novi pristup. Kriminalci nas razdvajaju i igraju na to da nas zavade - rekao je Timmer .

Cvrk: Bojim se da neće biti dobro

- Zadnja mjera koju smo dobili je novčana kazna i prazan stadion. Sad su u igri i bodovi i tu sam jako pesimističan. Situacija je jako loša. Odgovornost za organizaciju snosi HNS. No pitanje krivnje... - rekao je HNS-ov povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk.

- Bi li naše ostavke nešto promijenile? Kad bi padale ostavke, pitanje je tko bi prvo trebao otići jer pitanje krivnje je na više mjesta  - rekao je Cvrk.

Splitska policija je protiv njega, Damira Vrbanovića i HNS-a podnijela optužne prijedloge Prekršajnom sudu zbog propusta u organizaciji.

Pokretanje videa...

Tomislav Gabelić/24sata 00:12

HNS-u kao pravnoj osobi prijeti kazna od 50.000 - 250.000 kuna. Damir Vrbanović bi mogao biti kažnjen s 5000 do 50.000 kuna, a Zoran Cvrk s 2000 do 5000 kuna.

Direktor FARE-a: Izbacivanje Hrvatske je realno

Piara Powar i zvršni je direktor organizacije FARE, a u intervjuu za Guardian rekao je nedavno kako je izbacivanje Hrvatske iz europskih kvalifikacija realan scenarij.

- Takvo što ne može se opravdati, bez obzira na okolnosti. Obzirom na dosadašnje kazne, diskvalifikacija Hrvatske je realna opcija - rekao je direktor FARE-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 113
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!
KAO MLADIĆ

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!

Nakon kornera koji je rezultirao kontrom Bavaraca, čudesni je trk potegnuo Luka Modrić jer je to bila velika šansa gostiju za odlazak na 2-0 i praktički završetak utakmice. Ali, sve je spasio kapetan 'vatrenih'
U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)
TRAGEDIJA

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)

Prerani odlazak našeg dragog Luke šokirao nas je sve toliko da još uvijek ne možemo vjerovati da se to dogodilo, napisali su iz kluba poginulog