Obavijesti

Sport

Komentari 199

Trener koji ga je otkrio dobio otkaz, u Hajduku ga nisu htjeli

Trener koji ga je otkrio dobio otkaz, u Hajduku ga nisu htjeli
2

KAKO JE POČELO Matea sam otkrio kad je imao 12 godina i doveo ga u Dinamo. A oni su mi dali otkaz. I Modrić je bio prvo kod mene, otkrio nam je Miroslav Stipić

VIDEO

Sjećam se prvih Mateovih priprema u Sloveniji. Bio je sramežljiv. Došao je do mene i pitao: ‘Oprostite, s kim ste u sobi? Tražim cimera’. Odgovorio sam: ‘S tobom’.

To su sjećanja Ivana Kelave na prvi susret s budućim igračem Reala.

No priča o Mateu Kovačiću počela je 2006. godine u Austriji.

- Mateo je imao 12 godina i tad sam ga prvi put vidio. Odmah sam znao da će mali biti sjajan. Doveo sam momčad Linza u Zagreb kako bi vidjeli Matea. Igrao je tri utakmice, protiv Dinama, Hrvatskog dragovoljca i Sesveta. Sve ih je impresionirao - rekao je Miroslav Stipić, danas trener kadeta Sesveta.

Marko Lukunić/PIXSELL

Dinamo je prodajom Kovačića zaradio 15 milijuna eura, a Stipić...

- Dobio sam otkaz. I to dvaput. A mnoge su karijere u Dinamu mogle krenuti suprotnim smjerom da nije bilo mene - kaže Stipić, koji je jedan od najzaslužnijih i za razvoj genijalnog Luke Modrića.

- I on je prvo počeo igrati kod mene. Što se tiče Matea, njega su tražili Ajax i Hajduk, ali Mateo nije htio ni čuti. Njegova želja bila je samo Dinamo - otkrio je Stipić.

Ne čudi velika tuga i bol kada je Mateo na pripremama Dinama u Međugorju saznao da odlazi u Inter. Dinamo mu je prirastao srcu.

- Kada smo igrali s Hajdukom u Splitu, Mateo je u svlačionici glasno pustio Dinamovu himnu, tako da je odjekivala poljudskim hodnicima. Upozorio sam ga: ‘Mateo, nismo doma, malo utišaj...’, a on mi je uzvratio: ‘Treneru, dopustite, nek’ se zna tko je najjači u Hrvatskoj!’. Kao što znate, pobijedili smo 4-0 – podsjetio je trener u Dinamu Jozo Bandić.

Jedan od najtežih trenutaka u karijeri bio mu je 2009. godine.

- Iako sam mlad, imao sam nekoliko teških trenutaka. Te 2009. sam ležao sa slomljenom nogom. Bilo je grozno, četiri mjeseca nisam mogao stati na nogu. U tom trenutku nisam znao hoću li se više ikad baviti nogometom - rekao je tada Mateo Kovačić.

Bilo je to nakon misnog slavlja u Župi svetog Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima.

Baš tamo, na susretima mladih, Mateo je upoznao djevojku Izabel. Zajedno su išli na hodočašća, a ona ga je pratila na utakmicama. Vole se još otkako je Mateo bio u Dinamu. Danas je ministrant od 40 milijuna eura. Inače, Mateo je mogao završiti i u Hajduku.

- Mateov otac želio je sagraditi kuću i dovesti Matea u Hajduk, no rekli su mu: ‘Neka dođe za godinu-dvije, kad ojača’. Iz aviona se vidjelo da je duplo bolji od ostalih - prisjeća se Ivan Zvonimir Brkić.

U Inter je otišao ravno iz Međugorja, po njega je Moratti poslao privatni avion

U zimu 2013. Mateo je napustio Dinamo i krenuo za Inter. Sve se dogodilo u kratkom vremenu. Mateo je krenuo za Zagreb, gdje ga je čekao privatni avion, koji je poslao Massimo Moratti.

Ponuda Reala koja se ne može odbiti

Florentino Pérez, predsjednik "kraljevskog kluba", odlučio je: “Mateo će pod svaku cijenu doći u Real”. Ta cijena je “sitnica” od 40 milijuna eura...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 199

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović