Obavijesti

Sport

Komentari 7

U Australiji po uzoru na Futsal Dinamo nastao Dinamo Sydney

U Australiji po uzoru na Futsal Dinamo nastao Dinamo Sydney
1

Trnci su me prošli gledajući snimke s utakmica Futsal Dinama i želio sam osnovati klub koji će biti na ponos Hrvata koji žive u Australiji, rekao je Zoran Marković

VIDEO

Otac je bio veliki zaljubljenik u Dinamo i plavu boju, tako da sam i ja od malih nogu znao što to znači svim srcem navijati i živjeti za Dinamo, kaže Zoran Marković, Australac hrvatskih korijena koji je u Sydneyu osnovao MNK Dinamo Sydney.

Marković je rođen u Australiji, ali njegovi roditelji potječu iz Konjica u Hercegovini i ljubav za Hrvatskom prenijeli su na potomke. Oduševljen pričom oko Futsal Dinama i sjajnom atmosferom koja ovaj malonogometni klub prati na svim utakmicama, Zoran je odlučio osnovati klub istog imena u dalekom Sydneyu.

- Još u bivšoj državi svaki svoj dolazak u Hrvatsku koristio sam za odlazak na Dinamove utakmice, i to ne samo domaće, već i gostujuće. Split, Osijek, Sarajevo, Mostar samo su neki od gradova u kojima sam s ostatkom plave vojske navijača bodrio Dinamo - priča za stranicu Futsal Dinamo Marković te nastavlja:

- Trnci su me prošli gledajući snimke s utakmica Futsal Dinama i želio sam osnovati klub koji će biti na ponos Hrvata koji žive u Australiji. Klub je osnovan prije nekoliko mjeseci, za sada imamo samo podmladak koji se natječe na terenima Sydney Uniteda koji je također klub hrvatskih iseljenika. Cilj Dinama Sydney je okupiti što veći broj Hrvata koji se žele baviti futsalom i kroz ovaj klub prenositi ljubav prema Dinamu s generacije na generaciju.

Osim što je predsjednik Dinamo Sydneya, Marković također je i trener velikog nogometa u Sydney Unitedu.

- Cijeli sam život u sportu i zadovoljstvo mi je raditi s djecom. Trener sam u omladinskom pogonu Sydney Uniteda gdje vodim nekoliko momčadi. Velik broj djece paralelno s velikim nogometom želi trenirati i futsal, pa vjerujem kako ćemo iduće sezone napraviti vrlo dobru selekciju za Dinamo Sydney - kaže Marković.

U planu je već i gostovanje Futsal Dinama kod svojih prijatelja u Sydneyu, a zagrebački klub Markovića je postavio za svog povjerenika u Australiji pa ne bi trebalo čuditi stigne li u Zagreb uskoro koje pojačanje iz daleke Australije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
VIDEO  Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera.  Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...
TROSTRUKI MVP NBA LIGE

VIDEO Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera. Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...

Nikola Jokić nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre u Parizu sa srpskom reprezentacijom nakon što su njegovi Nuggetsi ispali iz NBA doigravanja