Obavijesti

Sport

Komentari 97

Unuk mi kaže: Deda, nemoj ni slučajno mijenjati Mandžukića

Unuk mi kaže: Deda, nemoj ni slučajno mijenjati Mandžukića
6

Žao mi je što otac i majka nisu dočekali da me vide na izborničkoj klupi, kaže Ante Čačić. Zbog smrti majke nije odgodio put - ide k Srni i Modriću u Kijev i Madrid...

VIDEO

Danas Ante Čačić kreće na svoj prvi izbornički put. Subota je rezervirana za Kijev, Darija Srnu i Domagoja Vidu, nedjelja za Madrid, odnosno Luku Modrića i Matea Kovačića. Iako mu je u četvrtak preminula majka Marija, kako je pokop u utorak, Ante je odlučio otići na već planirani put.

- Kad već idem u Ukrajinu, rado bih čuo i Eduarda. On je puno dao za Hrvatsku. Naravno da je i on opcija za reprezentaciju, sve ovisi o njemu - rekao nam je Čačić u intervjuu dan nakon predstavljanja na novoj funkciji.

S novim smo izbornikom razgovarali u kafiću u blizini Maksimira, stadiona na kojem je s Dinamom ostvario najveće uspjehe u karijeri. Sat vremena, koliko smo bili zajedno, mobitel mu gotovo nije prestajao zvoniti.

- Javili su se i poželjeli sreću skoro svi bivši izbornici. Od Cice Kranjčara, Slavena Bilića, Igora Štimca.

A Niko Kovač?

- E, on još nije - kaže nam novi izbornik.

Vidio je Ćirine kritike na njegov račun.

- Njega jako uvažavam, obilježio je hrvatski nogomet, ali mu poručujem neka razumije da i netko drugi treba dobiti šansu. On ipak neke stvari za medije voli malo ‘dotjerati’. Ima puno bolje mišljenje o meni. Uvjeren sam da će biti dosljedan u svojoj nedosljednosti. Da će i dalje ostati živjeti u Hrvatskoj. Baš kao što se nije bacio s Cibonina tornja kad je sa Zagrebom ispao iz lige - dodaje Čačić.

Stalno Čačić ponavlja da su Mamić i Šimunić izlizane teme, ali nije ih mogao izbjeći.

- Zdravko je 20 godina u nogometu. Očito bih ja imao puno bolje referencije da nisam bio trener Dinama i Lokomotive. Joe s puno strasti doživljava Hrvatsku. On će biti vezivno tkivo s igračima i navijačima - priča nam izbornik pijući macchiato.

Ponosi se time da je vodio sve lige. Pokojni otac Šime je iz Bruške kraj Benkovca, a pokojna majka Marija iz Sukošana.

- Otac je umro prije 20-ak godina, nije doživio vidjeti me na klupi Dinama, a mama je preminula u četvrtak u bolnici. Nije bila niti svjesna da sam postao izbornik. Takav je život, ali svima ću pokazati da sam dobar izbor. Hrvatska će opet biti ponos - uvjerava nas Ante i nudi svoje argumente.

- Znate zašto sam garancija da će Hrvatska uspjeti? Nisam u menadžerskom niti u sponzorskom lobiju. Nikad nisam bio potrčko.

Zaboljele su ga posljednje dvije loše utakmice.

- Bili smo nemoćni. Igrači nisu bili na pravoj razini. Ipak, za dobru predstavu treba i dobro okruženje. U klubovima je za njih praktički svaka utakmica svečanost, a kod nas igraju u ‘avetskim’ uvjetima, bez gledatelja. Čini mi se da je bilo i malo opuštanja, mislili smo da imamo komotnu situaciju, da je sve gotovo. Mislim da su i neki igrači trebali biti pošteđeni. Tu konkretno mislim na Marija Mandžukića, koji u Bakuu nije bio svoj. Mi smo uvijek bili najbolji kad je bilo najteže u kvalifikacijama. Vjerujem da će tako biti i sad - kaže Ante, a onda smo s ozbiljnih tema prešli na one opuštenije.

- Imam troje unučadi. Mali Jakov (7) je veliki dinamovac i rekao mi je: ‘Deda, ne idi u Dinamo. Ti znaš i gubiti, a vidiš da Zoran nikako ne gubi’. Nakon što sam postao izbornik, poručio mi je: ‘Ni slučajno nemoj mijenjati Mandžukića’ - kaže nam izbornik i nastavlja o hobijima.

- Ne stignem zaigrati tenis, ali volim Federera. Najbolje se opuštam uz belu s prijateljima. Od glazbe slušam klape, volim Intrade, Slavonce, zagorske popevke. Najdraži filmovi? “Rio Bravo”, “Zameo ih vjetar” i “Tko pjeva zlo ne misli”. Na Viru kod prijatelja odem u ribolov, pa se jede ono što ulovim, lignje i tune. Hoće me ulov, imam sreće...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 97

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
VIDEO  Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera.  Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...
TROSTRUKI MVP NBA LIGE

VIDEO Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera. Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...

Nikola Jokić nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre u Parizu sa srpskom reprezentacijom nakon što su njegovi Nuggetsi ispali iz NBA doigravanja