Obavijesti

Sport

Komentari 9

Utakmica za 120 milijuna funti: Pada odluka o putniku u 1. ligu

Utakmica za 120 milijuna funti: Pada odluka o putniku u 1. ligu
1

U borbi za veliku nagradu laganim favoritom doživljava se Watford, no s druge strane oni u svojim redovima nemaju igrača kao što je Zaha, koji može sam odlučiti utakmicu

VIDEO

Malo je reći da je u finalu doigravanja za Premiership ulog velik, procjenjuje se da bi pobjednik ovog dvoboja u sljedećih godinu dana po raznim osnovama trebao zaraditi oko 120 milijuna funti, bez obzira na rezultate koje će u tom razdoblju postizati. Većina promatrača malu prednost daje Watfordu, čiji manager vuče lijepe uspomene s engleskog nacionalnog stadiona, Gianfranco Zola je kao igrač Chelseaja svojedobno osvojio dva FA kupa a bio je i jedini strijelac u pobjedi reprezentacije Italije nad Gordim Albionom u kvalifikacijama za SP 1998. godine.

- Sama činjenica da smo stigli do Wembleya veliki je uspjeh sam po sebi, posebno veseli kad ljudi govore da smo ofenzivno orijentirana momčad koja igra atraktivan i tehnički dotjeran nogomet, ali priča još nije završena. Osobno sam uvijek imao sreće na tom mitskom mjestu, nadam se da se to može nastaviti, a slobodno mogu reći da bi za mene to bilo možda i najveće dostignuće u profesionalnom životu - rekao je u najavi Zola, koji je u svrhu što bolje pripreme nakon dramatičnog polufinala s Leicesterom organizirao i četverodnevni trening-kamp u španjolskoj Marbelli.

Watford je tamo prošlog vikenda odigrao i prijateljski susret s kombiniranim sastavom Malage (2-1), no ta provjera im je više poslužila da ne izgube natjecateljski ritam, i teško može biti nekakav pokazatelj za ono što ih čeka danas. Kako god, svlačionica uoči utakmice sezone zrači optimizmom.

- Protiv Leicestera smo pokazali karakter, nakon što smo dobili onakvu utakmicu samopouzdanje nam je na vrhuncu. Ako i u finalu odigramo onako kako znamo vjerujem da ćemo na kraju slaviti - poručio je veznjak Almen Abdi, a vratar Manuel Almunia istaknuo je važnost pravilnog pristupa:

- Ovo jest posebna utakmica, ali kad izađemo na teren ne smijemo tako razmišljati, trebamo je tretirati kao i svaku drugu. Mislim da nam to neće biti problem, proteklih dana smo trenirali u prilično opuštenoj atmosferi i nećemo pokleknuti pod pritiskom velike pozornice kakva je Wembley.

Menadžer Crystal Palacea također se u prošlosti veselio na Wembleyu, Ian Holloway je prije tri godine na klupi Blackpoola spoznao kakav je osjećaj pobijediti u doigravanju. I sasvim je razumljivo da bi rado još jednom proživio to iskustvo:

- Ponosan sam na ono što smo dosad postigli, ali nećemo se zadovoljiti samo igranjem u finalu, koliko je to bilo moguće nastojao sam da priprema bude što sličnija onoj kad sam s Blackpoolom izborio promociju. Za pobjedu ćemo morati pružiti barem jednako dobru igru kao i u Brightonu, ako ne i bolju, nadam se svakako da nećemo biti impresionirani kulisom od 90 tisuća gledatelja.

A u Brightonu je Wilfried Zaha pokazao zašto će od jeseni nastupati za Manchester United, kad je postalo jasno da će utakmicu odlučiti inspiracija nekog pojedinca mladi napadač je s dva pogotka riješio sve dvojbe te će unatoč manjim problemima s gležnjem i u finalu biti glavni adut Londončana. No svi u taboru Palacea suglasni su da će i ostatak momčadi morati odraditi svoj dio posla.

- Wilf jest naš najbolji igrač, ali neće moći sam pobijediti Watford ako mu i mi ostali ne pomognemo. Kolektivna igra bit će ključna za uspjeh, imamo plan kako doći do slavlja i nadam se da ćemo ga i realizirati kao što smo to učinili protiv Brightona - kazao je kapetan Mile Jedinak, a oglasio se i veznjak Yannick Bolasie:

- Ove sezone s Watfordom imamo negativan omjer, ali play-off je lutrija u kojoj je sve moguće, možda je došao red na našu pobjedu. Uostalom, mi se vrlo dobro osjećamo u ulozi autsajdera, posljednji primjer iz Brightona najbolji je dokaz za to.

U odsustvu prvog strijelca Murraya kojeg čeka duži oporavak mjesto u vrhu napada opet će zauzeti Wilbraham, a izvan stroja su kao i prije McCarthy i Parr. Kod Watforda također nema kadrovskih novosti u odnosu na polufinale.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...