Obavijesti

Sport

Komentari 423

Neka sada oni plaču! Hrvatska na putu do Eura preko Turske!

Neka sada oni plaču! Hrvatska na putu do Eura preko Turske!
8

Hrvatska nogometna reprezentacija saznala je ime protivnika u doigravanju za Euro 2012. godine. Bit će to Turska s kojom imamo nerazriješene račune s Eura 2008...

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija put do Eura 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini potražit će preko Turske u dodatnim kvalifikacijama, odlučeno je ždrijebom u hotelu Sheraton u Krakowu. Prvu utakmicu, 11. ili 12. studenog igramo u gostima, a uzvratnu kod kuće 15. istog mjeseca. BiH je izvukla Portugal, kao i prije dvije godine, kada pod vodstvom Miroslava Ćire Blaževića nije uspjela izboriti plasman na SP. Portugalci su pobijedili u oba susreta. Irska će igrati protiv Estonije, a Crna Gora protiv Češke.

Skakali smo od sreće te 2008. godine na Euru u Austriji i Švicarskoj. Klasnić nas je doveo do vrata raja, a nesretni Semih Sentürk bahato je došao pred naše navijače i stavio prst na usta. Ušutkao nas je Turčin zabivši u posljednjim sekundama utakmice. Odveo je svoju reprezentaciju u rulet penala gdje smo ispali s Eura.

- Igrači su plakali kao mala djeca - prisjetio se Slaven Bilić bolnog iskustva s Eura, a sad će imati priliku uzvratiti Turcima za taj poraz.

S njima smo igrali četiri puta. Dvije prijateljske i dvije utakmice na europskim prvenstvima 1996. i 2008. godine. U obje prijateljske utakmice nije bilo pobjednika. U Sendaiju 1997. godine igrali smo 1-1, a  u Zagrebu 2004. 2-2.

Što se natjecateljskih utakmica tiče, 1996. godine na Euru smo pobijedili 1-0, a u Beču na Euru 2008. godine svi znamo kako je završilo. Turska je slavila 3-1 nakon penala i izbacila nas s natjecanja.

Evo prilike za uzvrat. Sentürk je kod Guusa Hidinka na klupi. Neka tamo ostane i gleda kako Hrvati uzvraćaju udarac.

Utakmice protiv Turske:

'96 - Turska - Hrvatska 0-1

'97 - Hrvatska - Turska 1-1

'04 - Hrvatska - Turska 2-2

'08 - Hrvatska - Tuska 1-3 (p)

Dva doigravanja - dva slavlja Hrvatske

Doigravanje nije ništa novo za Hrvatsku. Treća reprezentacija svijeta jedva se plasirala na natjecanje 1998. godine u Francuskoj. Schmeichel nas je spašavao u Grčkoj, a priliku smo dobili u doigravanju protiv Ukrajine. U Zagrebu je bilo 2-0, igrao je i naš sadašnji izbornik, i to jako dobro. U uzvratu uz malo sreće i Bokšića Hrvatska je otišla po svjetsku broncu.

Drugo naše iskustvo u doigravanju bilo je protiv susjeda za Euro 2004. godine. Otto Barić bio je na klupi Hrvatske, a Slovenci su u Maksimiru izvukli sjajnih 1-1. Preko Slovenije prošli smo uz pomoć Dade Prše i gola koji nas je odveo na Euro.

Parovi dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo:

1. Turska - Hrvatska

2. Estonija - Irska

3. Češka - Crna Gora

4. Portugal - Bosna i Hercegovina

Čitatelj 24sata imao "dojavu"

Hrvatska - Turska.... Bosna - Portugal... Estonija - Irska... Crna Gora - Češka.... imam dojavu :), napisao je čitatelj 24sata pod nickom ivan2005 komentar u 12:56, gotovo pola sata prije ždrijeba u Krakowu. Pogodio je sve parove. Slučajno ili je imao dojavu?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 423
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica