Obavijesti

Sport

Komentari 423

Neka sada oni plaču! Hrvatska na putu do Eura preko Turske!

Neka sada oni plaču! Hrvatska na putu do Eura preko Turske!
8

Hrvatska nogometna reprezentacija saznala je ime protivnika u doigravanju za Euro 2012. godine. Bit će to Turska s kojom imamo nerazriješene račune s Eura 2008...

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija put do Eura 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini potražit će preko Turske u dodatnim kvalifikacijama, odlučeno je ždrijebom u hotelu Sheraton u Krakowu. Prvu utakmicu, 11. ili 12. studenog igramo u gostima, a uzvratnu kod kuće 15. istog mjeseca. BiH je izvukla Portugal, kao i prije dvije godine, kada pod vodstvom Miroslava Ćire Blaževića nije uspjela izboriti plasman na SP. Portugalci su pobijedili u oba susreta. Irska će igrati protiv Estonije, a Crna Gora protiv Češke.

Skakali smo od sreće te 2008. godine na Euru u Austriji i Švicarskoj. Klasnić nas je doveo do vrata raja, a nesretni Semih Sentürk bahato je došao pred naše navijače i stavio prst na usta. Ušutkao nas je Turčin zabivši u posljednjim sekundama utakmice. Odveo je svoju reprezentaciju u rulet penala gdje smo ispali s Eura.

- Igrači su plakali kao mala djeca - prisjetio se Slaven Bilić bolnog iskustva s Eura, a sad će imati priliku uzvratiti Turcima za taj poraz.

S njima smo igrali četiri puta. Dvije prijateljske i dvije utakmice na europskim prvenstvima 1996. i 2008. godine. U obje prijateljske utakmice nije bilo pobjednika. U Sendaiju 1997. godine igrali smo 1-1, a  u Zagrebu 2004. 2-2.

Što se natjecateljskih utakmica tiče, 1996. godine na Euru smo pobijedili 1-0, a u Beču na Euru 2008. godine svi znamo kako je završilo. Turska je slavila 3-1 nakon penala i izbacila nas s natjecanja.

Evo prilike za uzvrat. Sentürk je kod Guusa Hidinka na klupi. Neka tamo ostane i gleda kako Hrvati uzvraćaju udarac.

Utakmice protiv Turske:

'96 - Turska - Hrvatska 0-1

'97 - Hrvatska - Turska 1-1

'04 - Hrvatska - Turska 2-2

'08 - Hrvatska - Tuska 1-3 (p)

Dva doigravanja - dva slavlja Hrvatske

Doigravanje nije ništa novo za Hrvatsku. Treća reprezentacija svijeta jedva se plasirala na natjecanje 1998. godine u Francuskoj. Schmeichel nas je spašavao u Grčkoj, a priliku smo dobili u doigravanju protiv Ukrajine. U Zagrebu je bilo 2-0, igrao je i naš sadašnji izbornik, i to jako dobro. U uzvratu uz malo sreće i Bokšića Hrvatska je otišla po svjetsku broncu.

Drugo naše iskustvo u doigravanju bilo je protiv susjeda za Euro 2004. godine. Otto Barić bio je na klupi Hrvatske, a Slovenci su u Maksimiru izvukli sjajnih 1-1. Preko Slovenije prošli smo uz pomoć Dade Prše i gola koji nas je odveo na Euro.

Parovi dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo:

1. Turska - Hrvatska

2. Estonija - Irska

3. Češka - Crna Gora

4. Portugal - Bosna i Hercegovina

Čitatelj 24sata imao "dojavu"

Hrvatska - Turska.... Bosna - Portugal... Estonija - Irska... Crna Gora - Češka.... imam dojavu :), napisao je čitatelj 24sata pod nickom ivan2005 komentar u 12:56, gotovo pola sata prije ždrijeba u Krakowu. Pogodio je sve parove. Slučajno ili je imao dojavu?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 423
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'