Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Igranje jača um, tijelo i vjeru u sebe, a njemu mogu uživati svi

Igranje jača um, tijelo i vjeru  u sebe, a njemu mogu uživati svi
1

Zbog previše videoigara može izostati uspjeh u školi, a opreznim igranjem mogu se učiti strani jezici. Previše TV-a ili računala stvara probleme u koncentraciji

VIDEO

Sve dok ne traje po cijele dane, igranje videoigara može pojačati osjećaj prisnosti u obitelji, pokazalo je američko istraživanje. To se posebno odnosi na igre u kojima može sudjelovati više članova obitelji, a koje nisu agresivne, nego razvijaju kognitivne vještine (“Guitar hero”, “Rock band”, “Wii sports”, “SuperMario”...). Zbog igara djeca brže razvijaju koordinaciju ruku i očiju te lakše svladavaju probleme.

U igrama mogu uživati i roditelji

Igranje nije rezervirano samo za djecu. I mnogi odrasli uživaju u virtualnim krajolicima pomoću kojih se, ako se igraju umjereno, rješavaju stresa, frustracija te opuštaju. 

Naslovi su rangirani, a konzole imaju zaštitu

Na www.esrb.org roditelji mogu prije kupnje pogledati koje su igre idealne za uzrast njihove djece. Svi naslovi su rangirani i ocijenjeni, a istaknuto je i na kakvoj platformi rade. Na konzolama je moguće uključiti i roditeljsku zaštitu. 

Zajedno plešite, svirajte i skačite

Kod konzola Nintendo Wii, Sony Move i Microsoft Kinect tijelo korisnika zamjenjuje miš ili kontroler. Djeca upravljaju likom u igri tako da pokreću tijelo te na taj način umanjuju posljedice neaktivnosti. U mnogim igrama istodobno mogu sudjelovati svi članovi obitelji. 

Previše televizije ruši koncentraciju

Televizija me čini pametnijim jer čim je upalim, odmah zaželim u drugoj sobi pročitati knjigu, kaže junak iz stripa. I nova američka istraživanja pokazuju da previše TV-a ili računala stvara probleme u koncentraciji i pozornosti.

Djeca ne smiju robovati tehnologiji

Ako dijete ne stigne napisati domaću zadaću zbog igranja na računali, dopustite mu da se igra samo vikendom. No i vi pokažite dobar primjer pa nemojte do dugo u noć surfati internetom te tako biti loš uzor. 

Na ekranu se uče jezici i rješavaju problemi

Generalno vrijedi da akcijske igre zahtijevaju bolju koordinaciju, a pustolovne razvijaju maštu, pokazuju istraživanja. U mnogim drugim žanrovima djeca će lakše naučiti rješavati probleme ili svladati engleski jezik. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'