Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 1

Što rade finalisti završenog natječaja Pametne kune?

Što rade finalisti završenog natječaja Pametne kune?
4

Natječaj "Pametnom idejom do uspjeha" završio je u prosincu prošle godine. Čime se sada bave te kako napreduju njihove poslovne ideje?

VIDEO

Bavljenje poduzetništvom, te pokretanje vlastitog posla nikako nije lagan zadatak. Stoga, u sklopu natječaja "Pametnom idejom do uspjeha", naše praćenje finalista ne staje formalnim završetkom natječaja. U razgovoru s finalistima natječaja, idejama iDerma, BIC-SIC, Apitoksin saznali smo u kojim fazama svojih projekata se sada nalaze.

Apitoksin

Lucijan Jurić, autor ideje "Apitoksin" objasnio nam je kakvi su njegovi planovi:

"Upravo se spremamo za 8. međunarodni sajam pčelarstva u Gudovcu gdje predstavljamo projekt Apitoksin na paviljonu za inovatore i gdje imamo neke dogovore naći se sa partnerima iz Srbije, trenutno smo također u fazi registracije tvrtke, a ovih dana obilazimo i potencijalne partnere i suradnike na fakultetima, Sveučilištu, i farmaceutskim kompanijama" rekao je Lucijan i dodao: "U stalnom smo kontaktu sa Makedonskom podružnicom najveće svjetske kompanije za pčelarstvo koji su iskazali izniman interes za sudjelovanje u projektu i s kojima razmatramo modele moguće suradnje. Također, javljaju nam se i pčelari iz svih dijelova Hrvatske koji su pogledali moju prezentaciju na Pametnoj Kuni i zainteresirali se za projekt."

BIC-SIC

Ante Gustin i Krešimir Dvorski, autori ideje BIC-SIC, rade punom parom. Jedna od stvari koje su napravili u sklopu svojeg projekta je i nagradna vožnja BIC-SIC bicikla. 

"Bic Sic je u studentskom domu Stjepan Radić u Zagrebu nedavno organizirao nagradnu test vožnju. Prilikom toga studenti su imali priliku uvjeriti se u kvalitetu bicikala jer su samo za njih organizirane test vožnje. Pobjednik Tomislav velikodušno je osvojenu jumbo pizzu ustupio drugoplasiranoj Martini koja je počastila svoje prijateljice. Osim pizze, pobjednica će uživati i u gratis pretplati na BIC-SIC čim sustav zaživi, što će najviše ovisiti o dogovoru s gradskim vlastima.

Ante i Krešimir, su također nakon Zagreba posjetili i predstavnike drugih gradova u Hrvatskoj koji planiraju uvođenje sustava javnih bicikala najkasnije do 2014.godine

"Reakcije predstavnika gradske uprave svih gradova s kojima smo razgovarali i više su nego pozitivne, a pripreme za uvođenje sustava javnih bicikala već su u tijeku u Koprivnici. Nekoliko gradova na hrvatskoj obali u sklopu projekta Adria MOVE IT! u stopu prati koprivničane! Konačno možemo reći da javni bicikli za Hrvatsku više nisu naučna fantastika! Grad Zagreb, kao polazišna točka ove ideje, još uvijek je nažalost na čekanju, međutim pismo namjere je predano 11.siječnja tako da se i odgovor zagrebačke gradske uprave očekuje uskoro."

Više o projektu saznajte na Facebook stranici BIC-SIC-a.

IDerma

Josipa Majić i Ana Burica o svojoj pobjedničkoj ideji rekle su: "IDerma u beti je dogovorena u nekoliko lokalnih salona za testnu implementaciju što nas jako veseli i to su naši prvi prihodi. Pregovori za Koreju su u procesu i postoji mogućnost strateškog partnerstva sa jednom većom IT kompanijom, više o tome ćemo znati kroz naredni tjedan. Osim toga za naš drugi projekt BabyWatch je napravljen mini launch i odabrani smo kao jedan od 4 startupa koji je pobijedio na natjecanju HGK te idemo na Mobile World Congress u Barcelonu"

Više o projektu saznajte na Facebook stranici projekta IDerma.

Vidljivo je kako finalisti natječaja "Pametnom idejom do uspjeha" ustrajno razvijaju svoje ideje te se uspješno nose s izazovima koje ulazak u poduzetništvo nosi. Nadamo se kako i dalje hrabro ići naprijed te, u vrijeme puno izazova, biti primjer i drugima koji pokreću svoj posao. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...
Pet tjedana prije Eura Perišić još ne ide punom snagom! A Hajduk na njemu može zaraditi
HOĆE LI BITI SPREMAN?

Pet tjedana prije Eura Perišić još ne ide punom snagom! A Hajduk na njemu može zaraditi

Plus+ Zdrav je, više ne mora na kontrole, ali upitna je njegova forma. Hajduk ga priprema za Euro i pozicijom na koju ga trener Ivanković stavlja