Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

''Zajedničkim snagama, sami smo uredili kuću i uštedjeli!''

''Zajedničkim snagama, sami smo uredili kuću i uštedjeli!''
1

Donosimo drugi od tri članka koji su odnijeli pobjedu na natječaju vaših savjeta o samostalnim radovima na kući. Kako izvesti radove bez profesionalnih radnika?

VIDEO

Da se s malo truda i puno želje mogu učiniti velike stvari, moja se obitelj uvjerila kada smo se odlučili na samostalno izvođenje građevinskih radova na našoj kući. 

Nas četvero živjelo je na katu kuće s dvije sobe, WC-om, kuhinjom i dnevnim boravkom te neizrađenim balkonom. Naša kuća žudila je za promjenama iako financijsko stanje nije bilo najbolje. Odlučili smo da ćemo kući dati novi sjaj i to našim zajedničkim snagama uz dodatnu pomoć strica te smo lagano krenuli u avanturu zvanu ''preuređenje naše kuće''.

Projekt bez profesionalaca

Prvi zadatak je bio od jedne sobe napraviti dvije. Na ovom projektu nisu sudjelovali profesionalci već smo sve sami radili. Nositelji radova bili su stric, tata i brat uz moju i maminu pomoć. Ženski dio posla se odnosio na kuhanje kave, donošenje piće kada bi naši ''radnici'' ožednjeli, dohvaćanje nekih stvari, pronalaženje metra ili drugih pomagala koje im je lako zagubiti, čišćenje. 

Naš vrijedni muški dio obitelji sobu je prepolovio na pola pomoću gipsanih ploča i tako smo dobili dvije sobe. U jednoj sobi, koja je bila namijenjena bratu, ostao je stari prozor i vrata. U drugoj, koja je bila namijenjena meni, morali smo napraviti otvor i za prozor i za vrata, a potom su i postavljeni novi prozor i vrata. 

Oduševljenje zbog obavljenog posla

Kada smo završili te veće radove, uslijedilo je samo ušminkati naše nove sobe – ofarbati te namjestiti namještaj. Nakon završenih radova bili smo jako ponosni na postignuto, a oduševljeni su bili i susjedi koji su dolazili u izvidnicu da vide što smo to mi napravili.

Pohvale susjeda i samouvjerenost nakon prethodnog projekta dala nam je vjetar u leđa pa smo se odlučili za nove radne akcije. Ovoga puta u središtu pozornosti bio je naš neizrađeni balkon. Kao i u prethodnoj priči, glavnu riječ su imali tata, brat i stric, a sporednu ja i mama.

Sve se može kad se hoće

Pomoću greda smo napravili krov na koji smo stavili cigle, balkon smo izradili i ofarbali, a na pod smo stavili pločice. Nakon nekoliko dana tih zahtjevnih radova preostalo je samo uživati na ljuljački na našem prekrasnom balkoniću.

Sve ove radove izveli smo u potpunosti sami, a financije su samo otišle na materijal. Dokazali smo sami sebi, ali i drugima da se sve može kad se hoće. Radovi su nas još dodatno zbližili, a stvorene su i mnoge prekrasne uspomene.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...
Pet tjedana prije Eura Perišić još ne ide punom snagom! A Hajduk na njemu može zaraditi
HOĆE LI BITI SPREMAN?

Pet tjedana prije Eura Perišić još ne ide punom snagom! A Hajduk na njemu može zaraditi

Plus+ Zdrav je, više ne mora na kontrole, ali upitna je njegova forma. Hajduk ga priprema za Euro i pozicijom na koju ga trener Ivanković stavlja