Obavijesti

Sport

Komentari 50

Goluža: Zna se da su nam prve utakmice lošije, bili smo dobri

Goluža: Zna se da su nam prve utakmice lošije, bili smo dobri
2

Nakon pobjede na otvaranju SP-a, izbornik Slavko Goluža bio je zadovoljan potezima na klupi iako je Austrija bila jako blizu. Igor Vori apostrofirao je suđenje...

VIDEO

Izbornik Slavko Goluža bio je zadovoljan tijesnom pobjedom hrvatske rukometne reprezentacije na otvaranju SP-a unatoč pojedinim trenucima dramatičnosti jer su Austrijanci više puta dolazili na gol ili dva zaostatka unatoč uvjerljivom prvom poluvremenu "kauboja". Na kraju 32-30 za Hrvatsku.

- Čestitke mojim igračima na pobjedi. Znali smo kakva će biti utakmica, imali smo dobro otvaranje i dobar je bio pristup, ali sedmerac i dvije-tri promašene lopte presjekli su nas. Vidjeli ste da smo u drugom poluvremenu bili dobri, ali moramo sagledati naše pogreške i priviknuti se na ovakav sudački kriterij. Zna se da su nam prve utakmice lošije - rekao je Goluža nakon utakmice za RTL.

Sredinom prvog dijela Goluža je počeo odmarati udarnu postavu jer je prednost bila lijepih "+4". Na kraju to možda i nije bio previše mudar potez.

- Rezultat je bio takav da sam imao tu komociju, no ono što je prva postava napravila u prvom poluvremenu druga je ostavila na nivou. Da nije bilo isključenja u drugom poluvremenu, bilo bi drugačije. Kad se jednom razbije ritam, nije se lako vratiti. Pokazali smo karakter i imali kontrolu utakmice cijelo vrijeme.

"Kauboji" nemaju previše vremena za analizu austrijske utakmice jer ih već u subotu od 17 sati čeka neugodni Tunis.

- Moramo imati protok lopte. Početkom drugog poluvremena bili smo prestatični, moramo puštati loptu i pretrčavati ih. Agresivni su, treba nam što više laganih golova da ne svedemo igru "šest na šest" - zaključio je izbornik.

Goran Stanzl/PIXSELL

Kapetan Igor Vori zabio je pet golova i osjetio je koliko su Austrijanci opasni na crti.

- Čestitke suigračima, ali i Austrijancima na dobroj utakmici. Najteže je iza nas. Kao i svaki put, pozitivna nervoza bila je u nama, danas se nismo uspjeli odvojiti u vremenu naše dobre igre od 45 minuta. Na kraju smo se doveli u neugodnu situaciju, ali glavu gore, trebamo se pripremiti za Tunis - rekao je Vori.

Posebno ga muči, kako kaže, novi sudački kriterij u kojemu se sudi puno više kontakata.

- Moramo se što prije prilagoditi sudačkom kriteriju. Svaki je turnir nešto novo: svaki kontakt s krila je penal, nema povlačenja. No kako je nama, tako je i drugima... Trebamo popraviti igru u obrani, najbitnije je da greške svedemo na minimum. Danas smo napravili puno toga dobroga.

Tunižani hrvatskom pivotu nisu nepoznanica.

- Igram s puno njih u Francuskoj. Brzi su, igraju divlji rukomet po cijelom terenu i neugodan su protivnik. Znate kako je bilo na Olimpijskim igrama s njima, makljaža. Moramo se odmoriti i što bolje pripremiti - zaključio je Vori.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući