Obavijesti

Sport

Komentari 74

'Ako Hajduk poslije pet godina izbori LP, planiramo se povući'

'Ako Hajduk poslije pet godina izbori LP, planiramo se povući'
1

Ako Hajduk nakon recimo pet godina uđe u Ligu prvaka ili pronađe izdašnijeg sponzora od nas, mi ćemo se povući, i umjesto reklame na dresu za tu sezonu uzeti 3.5 milijuna kuna, rekao je Zoran Mamić

VIDEO

Nakon što su s udrugom 'Naš Hajduk' dogovorili prodaju 131.580 dionica, odnosno 24.53% udjela u vlasništvu Hajduka za 35.4 milijuna kuna, sin vlasnika tvrtke 'Tommy' Zoran Mamić danas je s predsjednikom Hajduka Ivanom Kosom dogovorio i detalje dugogodišnjeg sponzorskog ugovora, a na sastanku je bio i član NO Hajduka Ante Šalinović.

U kratkim crtama, dogovara se da 'Tommy' prenese 131.580 dionica Hajduka vrijednih 35.395.000 kuna u vlasništvo udruge 'Naš Hajduk', 'Naš Hajduk' će se obvezati platiti dionice u narednih 10 godina, dok bi u istom roku, u istom iznosu 'Naš Hajduk' sponzorirao Hajduk, koji će na dresu nositi reklamu tvrtke 'Tommy'.

- Blizu smo dogovora, ali nećemo se vezati za rok. Ako Hajduk nakon recimo pet godina uđe u Ligu prvaka ili pronađe izdašnijeg sponzora od nas, mi ćemo se povući, i umjesto reklame na dresu za tu sezonu uzeti 3.5 milijuna kuna. Nećemo biti prepreka Hajdukovom napretku – kazao je Mamić i dodao kako će osiguranje da će im 'Naš Hajduk' platiti dionice, biti same dionice, koje će prepisivati Udruzi tempom kojim budu pristizale njihove uplate.

- Može to biti rok od 10 godina, ali može biti i duži, neće biti pritiska – zaključio je Mamić.

- Vjerujem da ćemo postići dogovor, a za nas je ovo sjajna stvar, jer potpisujemo suradnju s najuspješnijom tvrtkom u Dalmaciji - dodao je Ante Šalinović, a pregovore je komentirao i gradonačelnik Splita Ivo Baldasar, koji po svojoj funkciji upravlja s većinskim paketom od 56.1% dionica.

- Nismo se miješali ni komentirali kad je gospodin Mamić otkupljivao dionice od drugih, pa nećemo ni sada, kad ih prodaje 'Našem Hajduku'. Kad se, i ako se ta transakcija obavi, sjest ćemo s predstavnicima udruge 'Naš Hajduk', i vidjeti koje su njihove namjere, te ih iznijeti pred Gradsko vijeće. Mi i dalje držimo većinski paket od 56.1% dionica, ali na koncu konca najvažnije je da Hajduk igra dobro, a manje važno tko drži dionice – zaključio je gradonačelnik Splita.

Tajnik udruge 'Naš Hajduk' Ivan Rilov potvrdio je dogovor, te najavio da je ovo krupan korak u namjeri Udruge da 'blindira' postojeći način biranja čelnika Hajduka, te da jednoga dana otkupe većinski paket dionica Hajduka.

- Naš cilj je poznat, zapisan je i u statutu Udruge i dogovor o otkupu dionica tvrtke 'Tommy' je korak u tom smjeru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 74

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović
Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima