Obavijesti

Sport

Komentari 81

Anketa: Je li sad došlo vrijeme za strane suce u Prvoj HNL?

Anketa: Je li sad došlo vrijeme za strane suce u Prvoj HNL?
1

Ako podvučemo crtu i uzmemo sve faktore u obzir, postavlja se pitanje trebaju li HNL-u strani suci kako bi došlo do mira i napretka? Domaći nogomet je itekako naviknut na strance

VIDEO

Zajedničko Rijeci, Dinamu i Hajduku je to što su vođeni od 'strane ruke'. Pored toga, stranci su im glavni igrači. Neporažena Rijeka vođena je od slovenskog trenera Matjaža Keka dok su im glavni igrači Crnogorac Marko Vešović, Makedonac Stefan Ristovski te Švicarac Marko Gavranović.

Stranci u HNL-u vode glavnu riječ

Aktualni prvak Dinamo pak vodi Bugarin Ivajlo Petev, ponajbolji igrači su im Alžirac Hilal Soudani, Čileanac Junior Fernandes te Argentinac Leonardo Sigali. Hajduk je do nedavno vodio Slovenac Marijan Pušnik, a kako stvari stoje, na klupu bi im uskoro trebao sjesti Španjolac Joan Carrillo.

Uz to, njihovi glavni igrači su Kamerunac Franck Ohandza, Brazilac Jefferson, Mađar Marko Futacs te u zadnje vrijeme razigrani Gambijac Hamza Barry.

GNK Dinamo - HNK Rijeka

Međutim, u Hrvatskoj je poslije velikih nogometnih derbija postao (loš) standard sve manje pričati o nogometu, a sve više o sucima. Situacija je postala toliko loša da se najboljeg domaćeg arbitra Brunu Marića fizički napalo u Stobreču što je, posljedično, stavilo dodatno breme na leđa ostalim prvoligaškim sucima.

Mišković bijesan otišao iz Saveza 

Poslije jučerašnjeg derbija Dinama i Rijeke na Maksimiru, pod povećalom se našao osječki sudac Ante Vučemilović-Šimunović.

Spominje se ruka Filipa Bradarića u šesnaestercu Rijeke, upitno je isključenje gostujućeg veznjaka Gorgona te 'kartonijada' Vučemilovića-Šimunovića koji je Rijeci podijelio čak osam žutih kartona. 'Modri' su dobili tri, a derbi je završen 1-1. 

Poslije utakmice predsjednik Rijeke Damir Mišković odlučio je napustiti sve funkcije u HNS-u.

- Hvala sucu Vučemiloviću na suđenju, podnosim ostavku na sve funkcije u HNS-u. Nemam drugih komentara, to je to - rekao je Mišković ljutito.

Takvo mišljenje dijele i njegovi igrači. Veznjak Filip Bradarić skroz je 'skinuo rukavice'.

- Gledajte, nama u klubu ne daju da komentiramo suđenje, ali došao sam u svlačionicu i dobio 10 poruka od prijatelja iz Splita. Oni nisu niti navijači Dinama niti Rijeke, ali kažu da je sve ovo smiješno. I pitaju što se to događa. Već smo naviknuti da Dinamo ima pomoć sa strane.

Ako podvučemo crtu i uzmemo sve faktore u obzir, postavlja se pitanje trebaju li HNL-u strani suci kako bi došlo do mira i napretka? Domaći nogomet je itekako naviknut na strance, što na travnjaku, što pored njega.

PITAMO VAS:

Trebaju li HNL-u strani suci?
Da
Ne
 
 
 
 
 
 

Ne bi to bilo ništa novo u nogometu. Postoji primjer ponajboljeg svjetskog suca Srbina Milorada Mažića koji je u srpnju 2015. godine 'zaposlen' od strane egipatskog nogometnog saveza kako bi odsudio njihov najveći derbi u Cairu između Al Ahlya i Zamaleka.

Ta se utakmica također odigrala na neutralnom terenu u Aleksandriji bez publike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...