Obavijesti

Sport

Komentari 16

Bez iznenađenja u Münchenu: Bayern slavio protiv Benfice

Bez iznenađenja u Münchenu: Bayern slavio protiv Benfice
10

Bayern je od početka preuzeo stvari u svoje ruke i već nakon dvije minute vodio 1-0 golom Artura Vidala. Točnije, nakon minute i 50 sekundi, što je najbrži Bayernov gol ove sezone

VIDEO

Nije bilo iznenađenja na Allianz Areni. Bayern München slavio je protiv Benfice 1-0 i primaknuo se prolazu u polufinale ovogodišnje Lige prvaka. Prvi je ovo put nakon 2005. godine da je Bayern tri utakmice zaredom slavio 1-0 (Köln, Frankfurt i sad Benfica). Jedini strijelac na utakmici bio je Arturo Vidal odmah na početku susreta.

Dodatna pogodnost za momčad Pepa Gaurdiole je što portugalski predstavnik nije uspio dati gol pa će Bayern na Estadiu da Luzu imati veliku prednost nad Benficom.

Bayern je od početka preuzeo stvari u svoje ruke i već nakon dvije minute vodio 1-0 golom Artura Vidala. Točnije, nakon minute i 50 sekundi, što je najbrži Bayernov gol ove sezone. Lijepo je Bernat centrirao s lijeve strane i pogodio Vidala, koji glavom pogađa za vodstvo Bavaraca. Pokušavala je Benfica, ali na odmor je otišla bez udarca u okvir gola Manuela Neuera.

Znali su Portugalci da moraju zabiti barem jedan gol. To je minimalno što su mogli napraviti. Međutim, nesretno po njih, to se nije dogodilo. Iako se Benfica probudila u nastavku i zaigrala nešto bolji nogomet od onoga u prvom poluvremenu, nije uspjela zatresti mrežu njemačkog reprezentativca. Čak i nije imala pravu, stopostotnu priliku na utakmici, sve prave prilike imao je Bayern.

Valja istaknuti pokušaj Douglasa Coste iz 10. minute kada je napravio solo akciju i snažno pucao po sredini gola, ali Ederson je bio na mjestu. 11 minuta kasnije, Thomas Müller propustio je stopostotnu šansu. Našao se sam ispred golmana Edersona i uputio udarac, ali je golman Benfice fantastično obranio. U 36. minuti priliku je imao Vidal nakon ubačaja Müllera, ali je pucao preko gola.

Franck Ribery pokušao je pred kraj utakmice nakon solo prodora, ali je kao i Douglasu Costi, Ederson lijepo obranio.

Bayern tako u Lisabon putuje s golom prednosti, ali treba biti na oprezu. Igra se još 90 minuta, a Benfica je u svojoj povijesti tri puta prolazila u daljnju fazu natjecanja nakon što je izgubila prvi susret.

Rezultati četvrtfinala Lige prvaka:

  • Barcelona - Atletico 2-1
  • Bayern - Benfica 1-0
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 16

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović
Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima