Obavijesti

Sport

Komentari 5

Istok je zlatni na istoku: Ivica Kostelić dobio je nasljednike...

Istok je zlatni na istoku: Ivica Kostelić dobio je nasljednike...
1

ZLATNI I BRONČANI Istok Rodeš (20) svjetski je juniorski slalomski prvak, a Elias Kolega (19) u Sočiju je uzeo broncu. U četiri utrke Svjetskog kupa Istok još nije uspio izboriti drugu vožnju

VIDEO

Istoka Rodeša (20) skijanju je učio tata alpinist, a Eliasa Kolegu mama rukometašica. I stvorili su prvake. Zlatnog i brončanog juniora svijeta.

 

- Janica i Ivica Kostelić osvojili su sve što postoji, nema puno toga u čemu ih možete nadmašiti. Ali, evo, ovo svjetsko juniorsko zlato nemaju - rekao je Istok Rodeš, koji je u Sočiju nakon kombinacijske bronce uzeo i slalomsko zlato.

 

Nikad Hrvatska nije imala juniorskog prvaka. Kostelić je u slalomu 1997. godine bio deseti, dok je Janica 1998. godine u Chamonixu osvojila brončana. Ana Jelušić i Nika Fleiss bile su srebrne na SP-u.

Ime dobio zbog putovanja

Istok je iz Varaždina, no skijati je počeo u Sloveniji.

- U Mariboru sam dobio osnove, no uz tatu su me učili i slovenski treneri. Bez njih siguno ne bih uspio - istaknuo je zlatni slalomaš.

Tata Mario četiri se puta penjao na vrhove Himalaje, no nakon što je shvatio da mu se sin ozbiljno “navukao” na skijanje, počeo se školovati za skijaškog trenera.

- Nije mi bilo lako sve naučiti, ali uspio sam. Maribor nam je autom bio bliži od Sljemena pa sam tamo upisao sina u klub - ispričao je tata Mario dodavši kako nikakvih drugih poveznica njegova obitelj nema sa Slovenijom.

- To me često pitaju zato što sam sina nazvao Istok, no nema to veze sa Slovenijom. Često sam putovao na istok, pa sam rekao da ću tako nazvati sina ako ga dobijem - istaknuo je Mario.

Brončani je Vanilija

Istok je poput Ivice pobijedio na “bljuzgi”, proljetnom snijegu.

- Kad se probudim i vidim zlatno odličje, onda ću shvatiti što sam napravio. Doma ću za tu medalju napraviti posebno mjesto - rekao je Istok, koji je skijao bolestan.

Poput Ivice i Janice, nije odustao, premda mu nije bilo dobro.

- Da je bila neka druga utrka, sigurno ne bih nastupio. Uzeo sam tablete da mogu skijati - istaknuo je hrvatski zlatni junior, koji će za nagradu nastupiti na završnici Svjetskog kupa u St. Moritzu s 25 najboljih slalomaša današnjice.

I bit će jedini Hrvat na završnici.

Da nakon odlaska Ivice Kostelića Hrvatska neće ostati bez vrhunskih skijaša, broncom u Sočiju potvrdio je i Elias Kolega (19).

"Na ponos stare garde, iza horizonta se u punom galopu pojavila mlada hrvatska laka konjica" napisao je Ivica na Facebooku.

Elias i njegov mlađi brat Samuel (17) godinama su trenirali uz Kosteliće. Vjerojatno onda i ne čudi Eliasova bronca.

- Najviše sam s Kostelićima radio na fizičkoj spremi. Uzeo sam od njih mnogo vježbi koje i danas koristim - rekao je Elias, kojemu je Gips dao nadimak “Vanilija”.

- Ne sjećam se više zašto, ali to je ostalo, a Gipsu se svidjelo - kaže Elias, kojega je u skijanje uvela mama Sonja, bivša rukometašica, a poslije i instruktorica skijanja.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom