Obavijesti

Sport

Komentari 56

Istok Rodeš svjetski juniorski prvak u slalomu, Kolega treći!

Istok Rodeš svjetski juniorski prvak u slalomu, Kolega treći!
3

Hrvatska ima svjetskog prvaka u skijanju! Varaždinac Istok Rodeš zasjenio je konkurenciju u Sočiju i osvojio povijesno zlato, a kući se s medaljom vraća i brončani Elias Kolega

VIDEO

Hrvatska prvi put u povijesti ima svjetskog skijaškog juniorskog prvaka! Varaždinac Istok Rodeš (20) briljirao je u slalomskoj utrci na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Sočiju i osvojio zlatnu medalju, svoju drugu na SP-u nakon bronce u alpskoj kombinaciji.

- Sretan sam današnjom pobjedom i cijelim Svjetskim juniorskim prvenstvom. Napravio sam ono po što sam došao, moj je cilj bio biti među tri u kombinaciji i pobijediti u slalomu. Ispunio sam si i ciljeve koje sam zaželio prije nekoliko dana, pokazao sam dobro skijanje u slalomu, naročito u prvoj vožnji u kojoj sam napravio veliku prednost - rekao je Rodeš i dodao:

- Drugu vožnju samo sam trebao odraditi smireno i ne previše forsirati, trebalo je samo zadržati prednost i pobijediti. To mi je uspjelo i stvarno ne mogu biti sretniji.

Dobre vijesti za Hrvatsku tu ne prestaju jer je Elias Kolega osvojio broncu zaostavši za Rodešom 85 stotinki. Dvostruku hrvatsku pobjedu, koja je bila izgledna nakon prve vožnje, spriječio je Nijemac Frederik Norys osvojivši drugo mjesto (+0,65).

Prvo je to svjetsko juniorsko zlato za Hrvatsku u povijesti. Ivica Kostelić davne 1997. na juniorskom SP-u u Schladmingu bio je deseti, a Janica Kostelić 1998. u Chamonixu dvije pozicije slabija u slalomu. No s 20 godina u Salt Lake Cityju Janica je iza sebe već imala četiri olimpijske medalje.

"Na ponos stare garde, iza horizonta se u punom galopu pojavila mlada hrvatska laka konjica! Istok Rodeš postao je svjetski juniorski prvak u slalomu (pridodavši zlato kombinacijskoj bronci), a Elias Kolega zvan Vanilija osvojio je broncu 🏅 Ovom sjajnom uspjehu pridružili su se mladi William Vukelić i Samuel Kolega zvan Pinocchio zabilježivši svoje prve nastupe u Svjetskom kupu na veleslalomima u Kranjskoj Gori ⛷ Bravo dečki! Ponosni smo na vas!", napisao je Ivica Kostelić na Facebooku.

Kao nagradu će Rodeš dobiti priliku nastupiti na seniorskom finalu Svjetskog kupa u Sankt Moritzu. Dosad je u Svjetskom kupu nastupio četiri puta u slalomu. Triput se nije plasirao u drugu vožnju, a jednom nije završio prvu. Ovaj rezultat mogla bi biti prekretnica u njegovoj karijeri.

Vrlo dobar nastup u slalomu za djevojke imala je Andrea Komšić osvojivši 11. mjesto. Za pobjednicom, Njemicom Elisabeth Willibald, zaostala je 5,30 sekundi. Drugo i treće mjesto pripalo je Austrijankama Katharini Gallhuber (+0,29) i Katharini Huber (+1,15).

Na ponos stare garde, iza horizonta se u punom galopu pojavila mlada hrvatska laka konjica!Istok Rodeš postao je...

Posted by Ivica Kostelic on 5. ožujka 2016
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu