Obavijesti

Sport

Komentari 117

Kad te ide... Rakitić ima više osvojenih Primera od Ronalda!

Kad te ide... Rakitić ima više osvojenih Primera od Ronalda!
1

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić osvojio je trostruku krunu s Barcelonom u prvoj sezoni otkako je stigao iz Seville, a trijumf u Primeri već mu je sedmi u Španjolskoj

VIDEO

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić, koji je u subotu s Barcelonom osvojio naslov prvaka Španjolske, rekao je kako je titula zaslužena zbog svega što je katalonska momčad pokazala ove sezone te da je idući cilj osvajanje španjolskog kupa protiv Seville krajem mjeseca.

- Trebali smo odigrati svoju utakmicu i pojavio se Luis kao puno puta ove sezone. Zasluženo smo osvojili prvenstvo - izjavio je Rakitić nakon što je Barcelona pobijedila na gostovanju Granadu 3-0 uz tri gola napadača Luisa Suáreza.

Nakon duge utrke Barcelona je završila s 91 bodom, jednim više od vječnog rivala Real Madrida.

- Posljednji tjedni bili su pozitivni, imali smo dobar osjećaj. Također, u utakmicama koje nisu završile dobro za nas bilo je detalja koji nam nisu išli u korist. No takav je nogomet, ponekad odlučuju sitnice - rekao je 28-godišnji vezni igrač poslije svog šestog trofeja s Barcelonom od kada je došao ondje u ljeto 2014.

- Ostali smo dosljedni svojem nogometu, u svakom trenutku smo igrali našu igru, te zasluženo slavimo jer smo najbolji - istaknuo je na kraju svoje druge sezone u prugastom plavo-crvenom dresu.

- Sretan sam i ponosan. Dovoljno je vidjeti kako slave moji suigrači koji su već osvojili tolike naslove i koliko su oni gladni pobjeda, pa samo možete zamisliti kako je meni - dodao je.

Barcelona 22. svibnja u Madridu igra finale španjolskog kupa protiv Seville, kluba u kojem je Rakitić igrao od siječnja 2011. do srpnja 2014. godine.

- Moramo se pripremiti kako bi smo osvojili kup. Za mene je taj cilj potpuno jasan. Želim sve najbolje Sevilli, neka osvoji Europsku ligu (u finalu protiv Liverpoola), ali kup će ostati ovdje, kod nas - poručio je hrvatski reprezentativac.

Barcelona i Sevilla također će igrati u finalu španjolskog superkupa uoči početka iduće sezone, potvrđeno je u subotu. Barcelona će ondje biti kao osvajač prvenstva dok će Sevilla nastupiti kao pobjednik ili finalist kupa.

Sedam trofeja u Španjolskoj

Otkako je u siječnju 2011. godine iz Schalkea preselio u Primeru, Rakitić je osvojio sedam trofeja - šest u dresu Barcelone, a jedan sa Sevillom.

Sjajna španjolska avantura započela je osvajanjem Europske lige u dresu Seville 2014. godine, a 'berba' se nastavila prelaskom na Camp Nou. U posljednje dvije sezone, otkako je stanovnik Barcelone, Rakitić je osvojio čak šest trofeja.

Prošle sezone je osvojio pet trofeja - Ligu prvaka, španjolsko prvenstvo, Kup Kralja, europski Superkup te Svjetsko klupsko prvenstvo. Ove sezone Raketa je dohvatio novu titulu španjolskog prvaka, a novi trofej bi mogao osvojiti 22. svibnja u finalu španjolskog Kupa kralja protiv Seville. Podsjetimo, Cristiano Ronaldo ima samo jedan osvojen naslov u Primeri.

Hrvatski reprezentativni veznjak odigrao je u dvije sezone 106 utakmica za Barcelonu i postigao 17 golova.

U svojoj riznici trofeja Rakitić ima i švicarski Kup osvojen 2007. u dresu Basela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 117

VIDEO

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...
NIJE NEZADOVOLJAN HRGOM

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...

Moguće je da Filip završi na još kojoj ovakvoj priredbi. Tim više što nije doživio nokaut, bila je dobra borba, atraktivna, rekao nam je iz Rijada Željko Mavrović, koji je uvjeren da Hrga treba dobiti novu šansu

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel  on preskočio teretanu ili što?!'
VIDEO BORBE

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel on preskočio teretanu ili što?!'

Zanimljivo je bilo gledati meč preko komentara stručnjaka koji su ga prenosili uživo uz ring. To su ljudi s višegodišnjim iskustvom u boksu, a Filip ih je na startu oduševio. No oduševljenje se pretvorilo u nevjericu
Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom
ANKETA: ŠTO KAŽETE?

Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom

Broj klubova povećava se na 36, svaki će igrati po osam utakmica u grupnoj fazi, ali protiv osam protivnika, sa svakim po jedanput. Dinamo jedan korak dijeli do ligaške faze