Obavijesti

Sport

Komentari 611

Mogu i bez Cristiana Ronalda: Portugal je novi prvak Europe!

Mogu i bez Cristiana Ronalda: Portugal je novi prvak Europe!
30

Portugal je prvi put u svojoj povijesti osvojio naslov Europskog prvaka! I to bez Cristiana Ronalda, koji je igru morao napustiti u prvom poluvremenu. Portugalci su u produžecima pobijedili Francuze 1-0

VIDEO

Večeras je ispisana nova stranica u nogometnoj povijesti! Portugal je golom Edera u drugom dijelu produžetka, u 109. minuti utakmice, po prvi put u svojoj povijesti osvojio naslov europskog prvaka, a ostat će zapamćen kao prva reprezentacija koja je osvojila naslov u novom formatu natjecanja s 24 momčadi! Također, Cristiano Ronaldo je osvojio prvi trofej s Portugalom i izjednačio se s Michelom Platinijem na prvom mjestu najboljih strijelaca Europskih prvenstava ikada s devet golova.

Francuska je krenula agresivnije po svoj treći naslov Europskog prvaka na domaćem terenu na Stade de Franceu. Probao je Sissoko volejem odmah na početku utakmice, a kasnije se prometnuo u najboljeg igrača prvog poluvremena. Par sjajnih solo prodora imao je nogometaš Newcastlea.

Osim Sissoka, Francuska je bila nošena na krilima Griezmanna, koji je imao dvije, tri dobre prilike. Prvo se našao u dobroj situaciji s lijeve strane gola Ruija Patricija, ali je pucao pored lijeve stative, a zatim je i sjajno pucao glavom i probao lobati portugalskog golmana. No Patricio je pokazao klasu i fenomenalno obranio udarac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
France v Portugal - EURO 2016 - Final

No onda smo vidjeli nešto što je promijenilo utakmicu - ozlijedio se Cristiano Ronaldo. West Hamov Dimitri Payet neoprezno je startao na zvijezdu Real Madrida i portugalske reprezentacije. Ronaldo je pao na travnjak i počeo se previjati od bolova. Liječnici su utrčali na teren i 'zakrpali' ga, Ronaldo se vratio, ali samo nakratko jer je već nakon pet minuta tražio zamjenu. Trostruki osvajač zlatne lopte u suzama je napustio travnjak, a zamijenio ga je Ricardo Quaresma.

France v Portugal - EURO 2016 - Final

Bolja je bila Francuska, to se mora priznati. Njeni nogometaši su redali sjajne akcije, pokušavali iz svih smjerova, sa svih pozicija... Ali lopta jednostavno nije htjela u gol. Što srećom, što fantastičnim obranama Ruija Patricija, Portugal je izborio produžetke.

I kao da smo od početka utakmice znali kakav ćemo scenarij gledati...Portugal je sve utakmice, osim one s Walesom, remizirao, pa, one u nokaut fazi, prošao u produžecima ili nakon penala. Tako je bilo i sada, džoker s kupe Eder, koji je zamijenio Renata Sanchesa u 79. minuti, fantastičnim udarcem probio je nemoćnog Huga Llorisa za veliko slavlje Portugalaca.

Portugal v France - EURO 2016 - Final

Portugal se veseli, navijači Portugala se vesele, ali za jednog čovjeka ovo je bio najemotivniji događaj u karijeri. Više puta je naglasio da bi dao sve da u karijeri može osvojiti neki trofej s Portugalom. Tako je i bilo, Cristiano Ronaldo je u suzama napustio teren u 25. minuti, a nakon 120. je u suzama slavio. Voljeli ga ili ne, s jednim se moramo složiti. Cristiano Ronaldo zaslužio je podići trofej europskog prvaka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 611
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener