Obavijesti

Sport

Komentari 20

Cvitanović: Dobili smo jednog od najtežih protivnika u LP-u

Cvitanović: Dobili smo jednog od najtežih protivnika u LP-u
1

Dobili smo jednog od najtežih i najneugodnijih protivnika. Iskreno, nismo željeli njih izvući. Moj pomoćnik Ivo Milić pratio je utakmicu Anderlechta i Arsenala i kaže da su izuzetno dobri, rekao je Cvitanović

VIDEO

Brekalo, Soldo, Gojak i ostali sjajni Dinamovi juiori za ulazak među osam igrat će protiv Anderlechta u gostima. Neće to biti, kao u seniorskoj konkurenciji na dvije utakmice, već će u četvrtfinale momčad koja će biti bolja u 90 minuta.

Momčadi su bile podijeljene u dva pota: pobjednici skupina u jednom, a pobjednici play-offa u drugom potu. U prvom potu su bili Dinamo, PSG, PSV, Benfica, Manchester City, Barcelona, Chelsea (aktualni prvak) i Lyon dok su u drugom bili Ajax, Anderlecht, Middlesbrough, Midtjylland, Pribram, Real Madrid, Roma, i Valencia.

Dinamo je izvučen u trećoj utakmici osmine finala, a protivnik će mu biti Anderlecht. Talentirana skupina belgijskih klinaca za koje se interesiraju već neki od najvećih klubova na svijetu. Spomenimo i da je mlada ekipa Belgije 2015. godine izbacila Hrvatsku s Europskog prvenstva na penale.

Pošto je Anderlecht prvi izvučen iz zdjele igrat će kod kuće dok će Dinamo igrati u gostima. Ako mladi 'modri' pobjede, idu na boljeg iz susreta Barcelona-Midtjylland, a u polufinalu im još prijete Chelsea, Valencia, Lyon i Ajax. U slučaju ulaska u finale, Dinamo će ponovo igrati u gostima jer je tako odlučeno ždrijebom.

Utakmice osmine finala su na rasporedu 22. i 23. veljače dok će se četvrtfinala igrati 8. i 9. ožujka. Polufinale i finale će se izvući 15. odnosno 18. ožujka u Nyonu.

'Dobili smo jednog od najtežih protivnika'

Trener mlade momčadi Dinama Mario Cvitanović nije oduševljen ždrijebom. Dinamo je dobio vrlo teškog protivnika.

- Moram priznati da smo dobili jednog od najtežih i najneugodnijih protivnika. Iskreno, nismo željeli njih izvući. Moj pomoćnik Ivo Milić, kojem iznimno vjerujem, pratio je utakmicu Anderlechta i Arsenala i kaže da su izuzetno dobri i najopasniji od svih momčadi. Vjerujem mu jer ima dobro oko i dobar je u tome tako da znamo unaprijed da smo dobili najneugodnijeg protivnika - rekao je trener Dinama pa nastavio:

- Igramo jednu utakmicu i to u gostima, a osim toga Anderlecht je poznat po vrhunskoj nogometnoj školi. Kvalitetno rade, proizvode puno kvalitetnih igrača i baziraju se na tome. Potvrda njihove kvalitete svakako je upravo ta 2:0 pobjeda protiv jakog Arsenala u play-offu.

Za kraj je spomenuo i zanimljivost iz svoje karijere.

- 2004. godine sam bio pred potpisom upravo za Anderlecht, ali ipak nisam potpisao. Nadam se da će ovoga puta povratak iz Belgije u Zagreb ipak za mene biti radosniji.

Parovi osmine finala juniorske Lige prvaka

  • PSV-Roma
  • Pribram-Benfica
  • Anderlecht-Dinamo
  • Lyon-Ajax
  • Chelsea-Valencia
  • Real Madrid-Manchester City
  • PSG-Middlesbrough
  • Barcelona-Midtjylland
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 20

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Sopiću se 'conteovski' pristup neće isplatiti. Zbog sukoba s Miškom mogao bi dići sidro
KOMENTAR

Sopiću se 'conteovski' pristup neće isplatiti. Zbog sukoba s Miškom mogao bi dići sidro

Plus+ Igrači pod Conteom 'pregore', a čini se da se isto dogodilo i u Rijeci. Željko Sopić (49) u svlačionicu Rijeke donio je silnu energiju, "vozio je" na 5000 okretaja, išao all in...