Obavijesti

Sport

Komentari 57

Presudila mu vlastita dobrota: Leicester je potjerao Ranierija!

Presudila mu vlastita dobrota: Leicester je potjerao Ranierija!
1

NIJE VIŠE IŠLO Iako je Leicester kod Seville pokazao napredak te zabio gol u porazu 2-1, uprava engleskog prvaka nije mogla više trpjeti očajne rezultate ove sezone. Ranieri je bivši...

VIDEO

Talijanski stručnjak Claudio Ranieri (65) dobio je otkaz u Leicester Cityju. Trener koji im je prošle sezone donio čudesni naslov prvaka, ove je potpuno podbacio te klub više to nije mogao tolerirati.

Postao je bivši devet mjeseci nakon što je izdominirao Englesku.

Leicester mu je zahvalio na svemu

Dopredsjednik kluba Aiyawatt Srivaddhanaprabha ovim je riječima ispratio trenera koji je u svojoj prvoj sezoni u klubu odmah uzeo naslov prvaka Engleske:

- Ovo je bila najteža moguća odluka za mene unazad sedam godina kako sam u klubu. No zbog širih interesa kluba bili smo primorani prekinuti suradnju, bez obzira na obostrane osjećaje koji su prisutni - započeo je pa nastavio:

- Claudio je donio nevjerojatne kvalitete u naš klub. On je vješt menadžer, odličan motivator i ima bogato iskustvo. On je topla, šarmantna i karizmatična osoba koja je pomogla u transformaciji kluba koji je zablistao na globalnoj razini. Zauvijek ćemo mu biti zahvalni za sve ono što je učinio za klub - rekao je Srivaddhanaprabha.

- Pa, zar su ovi naši prvaci? - pitali su se tijekom prijenosa uživo utakmice Seville i Leicestera jučer navečer. Španjolci su pobijedili 2-1, ali to je krajnje nerealan rezultat budući da su promašili niz vrhunskih šansi. Englezi su preko Vardyja stigli do kakve-takve nade uoči uzvrata na King Poweru.

Kad dobrota postane - mana! 

U srijedu smo pisali o velikom sunovratu Claudija Ranierija na klupi Leicestera ove sezone. Čovjek koji je prethodne sezone režirao jedno od najvećih sportskih čuda svih vremena osvajanjem Premiershipa, ove je dotaknuo dno. 

Njegov Leicester u 2017. godini nije zabio niti jedan jedini gol u Premiershipu, a trenutno su u nizu od pet uzastopnih poraza. Pritom, ispali su u svim domaćim kupovima i uz grčevitu borbu za ostanak imaju šansu proći u četvrtfinale Lige prvaka.

Njegovi igrači zloupotrijebili su njegovu (pretjeranu) dobrotu. Riyad Mahrez i Jamie Vardy nisu niti sjenke igrača koji su prethodne sezone izvodili čuda. Anemični Ranieri nije ih znao probuditi pa je uprava reagirala presijecanjem suradnje.

Jedno od najvećih sportskih čuda čiji je autor čovjek kojeg su Englezi žestoko znali 'nagaziti', sam je sebi bio zapravo najveći 'neprijatelj'. Ta njegova finoća, mirnoća i simpatičnost nisu ono što je bilo potrebno Leicesteru u borbi za ostanak. 

Iako je sve djelovalo katastrofalno, Claudio ih nije žestoko 'prao' putem medija niti je detektirao krivce. Njegove reakcije u kriznim momentima nisu ulijevaje povjerenje niti djelovale 'šampionski', a rezultati su samo potvrdili tu tezu.

Nitko od Leicestera nije očekivao da se ponovno bore za naslov ili da budu među prva četiri u prvenstvu, no da je ovo što pružaju u prvenstvu katastrofa i posljedica lošeg upravljanja i ljetnog selektiranja momčadi, od toga se ne smije bježati, unatoč izvanserijskom čudu Claudija Ranierija prethodne sezone. 

Dok klub ne nađe novog menadžera, momčad će privremeno voditi Craig Shakespeare i Mike Stowell. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...