Obavijesti

Sport

Komentari 41

Lovre Kalinić ide prema Belgiji, 'broj 1' će uzeti Dante Stipica

Lovre Kalinić ide prema Belgiji, 'broj 1' će uzeti Dante Stipica
4

ANDERLECHT Lovre Kalinić želja je Belgijaca, ali mladi Grbić morat će još pričekati šansu. Marijan Pušnik odlučio je "jedinicu" dati Danti Stipici koji će braniti u Rumunjskoj

VIDEO

Prema vijestima iz Belgije, Anderlecht želi dovesti Hajdukova golmana Lovru Kalinića, no njihova konkretna ponuda zasad još nije stigla na Poljud.

Odlaskom dugogodišnjeg prvoga golmana Silvija Prota, Anderlecht je u potrazi za “jedinicom” jer su ostali na iskusnom Franku Boeckxu, koji je doveden kao pričuva, te na dvojici mladih golmana.

Čelnici belgijskoga kluba u Kaliniću vide dugoročno rješenje, no pitanje je može li Anderlecht platiti Hajduku dovoljno da mu Splićani prepuste Lovru. A na to pitanje zasad nema konkretnog odgovora.

Nije tajna da je Kalinić već neko vrijeme na izlaznim vratima Hajduka, da bi ga Splićani pustili, ali planiraju na njemu zaraditi pristojnu odštetu. Prošle zime mu je zbog radne dozvole propao transfer u Aston Villu, no dobre obrane u proljeće i odlazak na Euro dodatno su učvrstili poziciju Hajdukova golmana na tržištu.

Hoće li Kalinić i Hajduk pristati na manji iznos odštete od onoga koji je nudila Aston Villa nije poznato, no Hajduk je u svakom slučaju spreman na njegov dugo očekivani odlazak.

I bivše vodstvo kluba namjeravalo ga je prodati, čak su planirali na Lovrino mjesto dovesti Danijela Zagorca, koji je jučer potpisao za Dinamo te je proslijeđen u Lokomotivu. Ovako bi u Kalinićeva nasljednika trebao biti promaknut nadareni reprezentativni golman Ivo Grbić, a treći je trebao biti Dante Stipica.

No Pušnik ima druge ideje. Do povratka Kalinića, koji sigurno neće braniti sutra u Rumunjskoj jer se tek vratio s odmora, povjerenje će dobiti Stipica. Grbić je za sada pričuva, a tu je i talentirani U-19 reprezentativac Karlo Letica.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 41

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović
Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima