Obavijesti

Sport

Komentari 5

Matija Špičić: ‘Valjda će obitelj biti za sina, a ne za Dinamo...’

Matija Špičić: ‘Valjda će obitelj biti za sina, a ne za Dinamo...’
1

ŽDRIJEB Dinamo će, prođe li Vardar, u 3. pretkolu Lige prvaka igrati protiv Dinamo Tbilisija ili Alashkerta. Za Gruzijce igra Zagrepčanin Matija Špičić

VIDEO

Nisam gledao ždrijeb, ali kad sam vidio sto propuštenih poziva i isto toliko SMS-ova, znao sam koga smo izvukli - Dinamo Zagreb, javio se Matija Špičić, igrač Dinamo Tbilisija.

Zapravo, točnije, pobjednik susreta Dinamo - Vardar igrat će protiv boljeg iz susreta armenskog Alaškerta i gruzijskog Dinama. Gruzijci su prvi susret pobijedili 2-0.

Već je pobjeđivao Dinamo

- Da se ne varamo, Dinamo će proći Vardar, kao što ćemo mi proći Alaškert. Puno smo bolji i u prvom susretu smo trebali pobijediti još i većom razlikom - kaže Matija.

U HNL-u igrao je za Zagreb, Istru i Osijek. Jedan je od rijetkih koji su uspjeli u jednoj sezoni dvaput pobijediti Dinamo. U dresu Zagreba 2009. pobijedili su i u Kranjčevićevoj i u Maksimiru. Dvaput po 1-0, a oba puta gol je zabio Davor Vugrinec.

U Tbilisiju je 40 stupnjeva

- To nikad neću zaboraviti. Nema puno igrača ni momčadi koje se mogu pohvaliti da su dvaput u jednoj godini pobijedili Dinamo. Zapravo, imam poprilično dobar omjer protiv Dinama.

Matija je iz Zagreba, a za Dinamo - zagrebački, ne gruzijski - navija od malena.

- Rođeni sam Zagrepčanin i naravno da navijam za Dinamo. Zavolio sam ih kao dijete i to je prva ljubav. Eto, kad već nisam mogao igrati za zagrebački Dinamo, igram za gruzijski - rekao je Matija, čija će obitelj doći na utakmicu u Zagrebu.

- Za koga će navijati roditelji? Ha, ja se nadam da će za sina, ne za “modre” iako su dinamovci - kaže kroz smijeh Matija.

Prve utakmice 3. pretkola Lige prvaka igraju se 26. i 27. srpnja, a uzvrati su 2. i 3. kolovoza.

- U Tbilisiju će biti pakleno vruće. Već sad je 37 stupnjeva, što će tek biti za tri tjedna... Ali život u Tbilisiju je super, jeftinije je nego u Hrvatskoj. U super restoranu možete za 100 kuna pojesti predjelo, glavno jelo, desert i popiti piće. Napravljen je novi stadion s 55.000 mjesta, super je - završio je Matija.

“O protivniku bih detaljnije pričao kad završimo protiv Vardara i potvrdimo prolazak” - Zlatko Kranjčar nije htio puno govoriti o potencijalnom protivniku

Hrvat koji je osvojio Gruziju: Ovdje mu se i danas klanjaju

Kao izbornik Gruzije Ivo Šušak pobijedio je reprezentaciju Rusije 1-0 i osvojio srca cijele nacije.

- Svaki dan me najmanje deset puta pitaju za Ivu Šuška, gdje je Ivo, što radi Ivo, pozdravi Ivu... Baš svi, od čistačice u klubu, do predsjednika. Ovdje su ga strašno zavoljeli, Ivo je ostavio dubok trag. Objasnio sam im da je i mene trenirao i da znam zašto ga vole - rekao je Matija Špičić iz Tbilisija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
VIDEO  Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera.  Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...
TROSTRUKI MVP NBA LIGE

VIDEO Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera. Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...

Nikola Jokić nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre u Parizu sa srpskom reprezentacijom nakon što su njegovi Nuggetsi ispali iz NBA doigravanja