Obavijesti

Sport

Komentari 424

Ta kobna Rijeka: Kek srušio i Pušnika, Hajduk opet izgubio

Ta kobna Rijeka: Kek srušio i Pušnika, Hajduk opet izgubio
8

Rijeka je pobijedila Hajduk 4-2 u 142. Jadranskom derbiju te produljila niz nepobjedivosti protiv "bilih" na 16 utakmica. Strijelci za goste bili su Gavranović, Bezjak (2) i Andrijašević

VIDEO

Niti nakon tri i pol godine Hajduk nije uspio svladati Rijeku. Dapače, "bili" su pretrpjeli novi poraz od jadranskog rivala na Poljudu rezultatom 4-2, četvrti uzastopni na svom stadionu protiv tog protivnika kojeg kod kuće nisu dobili više od četiri godine.

Kombinirani sastav "majstora s mora" s osam promjena u odnosu na Maccabi vidljivo nije mogao parirati sastavu Matjaža Keka koji je tako srušio i sunarodnjaka na protivničkoj klupi Marijana Pušnika i nastavio svoj niz nepobjedivosti protiv "bilih".

Istini za volju, Hajduk je bolje otvorio utakmicu i poveo već u 12. minuti kad je Bradarić povukao Ercega u šesnaestercu gostiju, a sudac Fran Jović pokazao na penal. Siguran realizator bio je Franck Ohandza, neočekivani starter u redovima domaćih.

Riječani su se, međutim, brzo pribrali i izjednačili već u 24. minuti. Elez je ubacio s lijeve strane, a Mario Gavranović pokazao strašan nos za gol pogodivši glavom leđima okrenut golu daljnji kut Stipičina gola.

Bio je to samo nagovještaj riječke dominacije na Poljudu i zasluženog preokreta koji je stigao prije velikog odmora. U 34. minuti neoprezni Bilji, koji je već ranije imao žuti karton, srušio je Ristovskog i skrivio penal za goste koji je realizirao Roman Bezjak.

Pušnik je brzo reagirao izvevši Ukrajinca iz igre, ali nije to moglo razbuditi poprilično nemoćan Hajduk. Imali su domaći, međutim, šansu Bašića prije poluvremena. Pogodio je Toma stativu i to je bilo to. A već u sljedećoj minuti Andrijašević je bio u matnoj situaciji pred Stipicom koji je odlično reagirao.

Nastavak je donio brojne kadrovske promjene, ali ne i previše u igračkom smislu na travnjaku Poljuda. Rijeka je u 61. minuti pobjegla na 3-1 nakon novog Bezjakova gola, ovaj put na asistenciju Vešovića, ali Hajduk se samo pet minuta poslije vratio na minimalan zaostatak zahvaljujući visokom skoku Ardiana Ismajilija nakon centaršuta Hajdukova kapetana Frana Tudora.

Imali su domaćini aktivan rezultat sve do same završnice utakmice, ali kad je iz igre zbog ozljede morao izaći i Lorenco Šimić, a Pušnik više nije imao pravo zamjene, bilo je jasno da će Riječani zadržati vodstvo.

I ne samo to, u 80. minuti došli su i do četvrtog gola kojega je zabio bivši hajdukovac Franko Andrijašević nakon malonogometne akcije i asistencije Bezjaka. Bio je to Frankov prvijenac u dresu Rijeke kojega, sasvim razumljivo, nije proslavio.

Rijeka se tako petom pobjedom u šest kola vratila na prvo mjesto ljestvice ispred Dinama koji ima isti učinak, ali i jedan postignuti gol manje. Treći je Osijek s 13 bodova, a Hajduk je ostao na četvrtoj poziciji s deset bodova.

Posljednje mjesto na ljestvici preuzela je Lokomotiva koja je platila danak žestokom ritmu na dva kolosijeka porazom kod Intera u Zaprešiću 2-1 uz dva gola Jakova Puljića (8', 70'). Gol za lokose zabio je Endri Cekici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 424

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović