Obavijesti

Sport

Komentari 45

Navijači podijeljeni: West Hamu nećemo dati dionice Hajduka

Navijači podijeljeni: West Hamu nećemo dati dionice Hajduka
1

Torcida i udruga Naš Hajduk također žele dionice kluba, pa nisu nimalo sretni što bi im “čekićari” bivšeg hrvatskog izbornika Slavena Bilića mogli činiti konkurenciju

VIDEO

Kao i oko bilo koje druge teme kada je Hajduk u pitanju, tako su i oko teme potencijalne suradnje s West Hamom navijači Hajduka podijeljeni. Većini je suradnja s Englezima na sportskom i poslovnom polju posve prihvatljiva i poželjna, no onaj dio koji se odnosi na kupnju vlasničkog udjela u Hajduku im se baš i ne sviđa.

Treba naglasiti kako je West Hamova eventualna kupnja manjeg vlasničkog udjela u Hajduku na sastanku u Londonu spomenuta samo usput te se o njoj nije uopće pričalo kao o uvjetu suradnje. Englezi su to spomenuli kao mogućnost, a direktor Hajdukovog marketinga nije osoba koja bi se olako upustila u ono što nadilazi njene kompetencije. 

Nakon izmišljotina kako Hajduk namjeravaju kupiti 'neimenovani arapski šeici', 'Lukšić grupa', cirkusa oko ponuda grupe američkih investitora na čelu s odvjetnikom Michaelom Gloverom, potom i australskim Hrvatom Mattom Tomašem.., navijači Hajduka sve uzimaju s rezervom i pušu i na hladno. 

- Naš stav je da kroz već pokrenute procese sami dođemo do većinskog udjela u vlasništvu kluba - prenio je stav udruge 'Naš Hajduk' njen tajnik Ivan Rilov, a identičan stav ima i Torcida, čiji je glasnogovornik Damir Gruić dodao kako u  cijeloj priči ima previše upitnika.

- Jedno od prvih pitanja koje nas zanima je pitanje na koje bi se to dionice odnosilo. Osim Grada i Tommyja, koji su kazali kako nemaju namjeru prodavati svoje pakete, nešto veći je samo onaj u vlasništvu DAB-a (Državna agencija za sanaciju banaka), a to je paket dionica na koji i mi ciljamo kad se pojavi na tržištu, tako da sigurno ne bi s odobravanjem gledali na konkurenciju. Drugo što je nejasno je i u kakvu bi se poziciju Hajduk doveo pred Uefom, jer i West Ham i Hajduk računaju na nastupe u Europi, a krovna kuća europskog nogometa, za razliku od HNS-a, na takve oblike suradnje među klubovima ipak ne gleda blagonaklono. I treće, pitanje suradnje na sportskom planu također mora biti transparentno odrađeno, vidjeli ste kako je neslavno okončana pompozno najavljivana suradnja s brazilskim Fluminenseom. 

Ivo Baldasar, gradonačelnik Splita, koji je ujedno i većinski vlasnik Hajduka, ograničio se samo na sportski dio suradnje.  

- Suradnja Hajduka sa svakim renomiranim klubom je svakako dobrodošla i imat će našu podršku, a pogotovo s West Hamom rekao bih, jer je tamo naš Slaven Bilić, koji na svaki način promiče i Hajduk i Split kao grad. Konkretne informacije koje su vezane za eventualno stjecanje vlasničkog udjela za sada nemam, pa ih ne mogu i ne želim komentirati - zaključio je Baldasar. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 45

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
VIDEO  Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera.  Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...
TROSTRUKI MVP NBA LIGE

VIDEO Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera. Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...

Nikola Jokić nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre u Parizu sa srpskom reprezentacijom nakon što su njegovi Nuggetsi ispali iz NBA doigravanja