Obavijesti

Sport

Komentari 51

Niko: 'Ako me Čačić pozove, bit ću najsretniji čovjek na svijetu'

Niko: 'Ako me Čačić pozove, bit ću najsretniji čovjek na svijetu'
1

Znam da sam daleko od razine igre za reprezentaciju, no vjerujem u sebe i učinit ću sve da to ostvarim, rekao je Niko Kranjčar u razgovoru za Sunday Post

VIDEO

Ofenzivni veznjak koji je upisao 81 nastup uz 16 golova za Vatrene danas je član škotskog diva Glasgow Rangersa. To mu je osmi klub u karijeri poslije zagrebačkog Dinama, Hajduka, Portsmoutha, Tottenhama, kijevskog Dinama, QPR-a te New York Cosmosa.

Naravno, to je naš Niko Kranjčar.

Baš je iz SAD-a stigao u Škotsku, pa je odmah izrazio zadovoljstvo životom u Glasgowu kroz intervju za Sunday Post.

- Glasgow je prekrasan, preferiram ovaj grad više od New Yorka. Možda ćete mi se smijati, ali to je tako. Za mene, Glasgow ima više duše. Iznenađen sam gradom i osjećam se doista komforno te uživam u boravku ovdje - opisao je svoju novu životnu sredinu Kranjčar.

Zadovoljan je uvjetima u klubu, kao i trenerom Markom Warburtonom.

- Čuo sam kako trener traži igru, vjerujem da se nogomet mora tako igrati. To je doista osvježenje i uživam ovdje u svakom treningu.

'Želim trofeje'

Otkriva kako je u Glasgow stigao po trofeje u 32. godini života. 

- Na prvom sastanku s menadžerom kluba, prvo sam ga pitao: 'Je li cilj naslov prvaka?' - započeo je Niko pa otkrio:

- Nisam zadovoljan s posljednje tri godine svoje karijere. Posljednji put kad sam se borio za titulu bilo je u Hrvatskoj. Za mene je bilo važno doći u klub koji mi to može pružiti.

Greška je, tvrdi, bio odlazak u Ukrajinu. Za kijevski Dinamo odigrao je svega 13 službenih utakmica kroz četiri godine ugovora s njima. 

'Daleko sam od razine za reprezentaciju'

- Odlazak tamo nije bila najbolja opcija za mene. To je sjajan klub, ali između nas nije se dogodio 'klik' - rekao je Niko, pa se dotaknuo i pitanja reprezentacije koju vodi Ante Čačić.

- Za mene je to stvar časti, to mi je u krvi. Ako dobijem poziv, bit ću najsretniji čovjek na svijetu, no o tome sada ne razmišljam. Prioritet mi je napredovati iz utakmice u utakmicu. Znam da sam daleko od razine igre za reprezentaciju, no vjerujem u sebe i učinit ću sve da to ostvarim - rezimirao je hrvatski veznjak.

Počeo je dobro, jedna golčina je pala za lijepu uvertiru u njemu omiljenom plavom dresu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 51

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović