Obavijesti

Sport

Komentari 46

Nitko kao Šime Vrsaljko: On je najskuplji bek u talijanskoj ligi

Nitko kao Šime Vrsaljko: On je najskuplji bek u talijanskoj ligi
1

DUGA LJUBAV Napoli je lani htio Šimu Vrsaljka, ali ne za 10 milijuna € koliko je Sassuolo tada tražio. Zato je sada morao platiti 15 milijuna uz dodatne bonuse

VIDEO

Šime Vrsaljko ovaj put neće iz Lokomotive u Dinamo. Prekršio je nepisano pravilo da se iz Sassuola ide u bratski Juventus i odlučio se za Napoli.

- To što me žele i Napoli i Juventus, čini me vrlo sretnim. Osjećam da sam spreman za veliki klub u Italiji, to mi je bio cilj od dječačkih dana - komentirao je Vrsaljko ranije ove sezone.

Juventus je propustio svoju priliku u siječnju, a Napoli se iskupio za grešku iz prošlogodišnjeg ljetnog prijelaznog roka. I prilično ju je skupio platio.

Naime, Sassuolo je tad tražio tek deset milijuna eura za svojeg desnog beka. Cijena je u jednoj sezoni otišla dvostruko više, Sky Sport prenosi da su zeleno-crni ovaj put htjeli uzeti i 20 milijuna eura. Napoli je pristao na 15, uz bonuse za nastupe, a dodatnih pet milijuna kompenzirao bi bonusima za nastupe. Čeka se samo još službena objava vijesti.

- Ako stvarno Vrsaljko potpiše za Napoli, bit će to veliko priznanje i za njega, ali i za hrvatski nogomet - kaže Aljoša Asanović.

Splićanin je u Napulju proveo jednu sezonu.

- U to je vrijeme Napoli bio u financijskoj krizi, momčad nije bila konkurentna, ali i o klubu i gradu mogu reći samo lijepe stvari - dodao je Asanović.

Prostor za Vrsaljka se otvara jer Christian Maggio s 34 godine napušta Napoli. Bez njega, na poziciji desnog beka ostaje samo Elseid Hysaj, 22-godišnji Albanac, pa nije upitno da se klub mora pojačati želi li prekinuti dominaciju Juventusa i igrati neku ulogu u Ligi prvaka sljedeće sezone.

- Za mladog igrača poput Vrsaljka to bi trebao biti veliki izazov. Veliki klub, sa sjajnim navijačima, s momčadi koja se bori za naslov... Bila bi to razina više u odnosu na sve što je dosad napravio u karijeri - rekao je Asanović.

Razina više odnosila bi se i na tržišnu vrijednost. Samo osam desnih bekova u svijetu vrijedi više od 15 milijuna eura, koliko je Napoli spreman dati za Vrsaljka. Nitko od njih nije u Serie A. I to je veliki izazov za Šimu. Treba dokazati da zaista vrijedi više od ostalih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 46

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović
Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima