Obavijesti

Sport

Komentari 59

Perišić: Ako mi budemo pravi, onda se Tursku ništa ne pita

Perišić: Ako mi budemo pravi, onda se Tursku ništa ne pita
6

Nakon što su jučer na konferenciji za medije u Francuskoj debitirali Mario Mandžukić i Danijel Subašić, danas su pred mikrofone izašli Domagoj Vida i Ivan Perišić

VIDEO

Igrao sam i u Poljskoj, ali od tada sam stvarno napredovao pa se nadam da ćemo napraviti i puno bolji rezultat nego što je to bilo na Euru u Poljskoj i SP-u u Brazilu, rekao je Ivan Perišić na današnjoj konferenciji za medije hrvatske reprezentacije u Francuskoj.

Iako u momčadi imamo igrače Juventusa, Real Madrida i Barcelone, upravo Ivan Perišić posljednjih je godina najbolji hrvatski igrač u dresu reprezentacije.

Pokretanje videa...

00:39

- U zadnje vrijeme me krenulo u reprezentaciji, no meni je najbitnije da ostanem zdrav jer samo onda mogu dati 100 posto. Svi igramo u dobrim klubovima, nositelji smo momčadi i jedva čekamo da dođe ta nedjelja i utakmica s Turskom - priča Perišić.

Hrvatska na Euro dolazi i s novim izbornikom. Nakon Nike Kovača stigao je Ante Čačić.

- Ne volim komentirati bivše izbornike. Igrao samo i kod Bilića, Štimca, Kovača... Sad je s nama drugi trener, a on je prepoznao ono što nam je trebalo proteklih godina. A to je da se moramo odmoriti i raditi uglavnom na taktičkim zadacima.

Pokretanje videa...

00:26

Koje su najjače strane Turske?

- Mislim da ne ovisi puno o njima, ako mi budemo pravi, nebitno je kako oni igraju. Ponavljam, ako budemo pravi, onda se oni nemaju što pitati.

Vida: Da, ostao sam bez 100 eura, stariji će odlučiti za što ću uplatiti

S Perišićem se složio i Domagoj Vida, no i istaknuo je dobre strane prvog hrvatskog protivnika.

- Turci su odlični u prekidima i kontrama. No mi imamo klasne igrače i kada igramo kao kolektiv onda uvijek netko iskoči - kaže Vida te nastavlja:

- Ne treba svaki dan pričati da smo dobri, najbolji jer onda neće biti dobro. Moramo pokazati na terenu da smo bolji od njih. Radi se dobro i mislim da ne bi trebalo biti nikakvih problema. Vjerujem da ćemo kvalitetno odraditi utakmicu, zatvoriti Turke i na kraju slaviti.

Pokretanje videa...

01:14

Iako Ante Čačić još ima neke dvojbe, Domagoj je u svim kombinacijama za prvih 11.

- Sretan sam što je tako, mislim da sam to zaslužio svojim radom i igrama.

Posljednjih mjeseci neizbježne su usporedbe s Francuskom '98.

- Sjećam se da sam kao klinac plakao kada smo izgubili od Francuske. Uvijek sam sanjao da ću igrati za reprezentaciju ovakve utakmice i, eto, san se ostvario. Nadam se da ćemo izaći iz sjene Vatrenih, snage i kvalitete imamo, no prije svega moramo se staviti u kolektiv jer jedino je to pravi način i put. Samo tako možemo do velikog rezultata.

Često se ističe kako je obrana naš najslabiji dio momčadi.

- Ne bih se ja s tim složio. I mi smo odlični, znamo se jako dugo, no ne ovisi obrana samo o nas četiri. Svi zajedno se moramo braniti i to je ključ uspjeha.

Pokretanje videa...

00:33

Novi izbornik promijenio je neke detalje, prvenstveno u pristupu.

- Nama je odlično sa Čačićem, što se moglo vidjeti i na treningu. 

A upravo je na jučerašnjem treningu Domagoj ostao bez 100 eura.

- Bila je dobra zafrkancija. Da, moram uplatiti 100 eura, a stariji će reći gdje ću uplatiti, neka večera ili nešto slično. Vidjet ćemo.

Pokretanje videa...

00:20

Jučer je Hrvatska odradila trening na mokrom travnjaku kako bi se pokušao simulirati teren kakav će ih dočekati u utakmici s Turskom s obzirom da je najavljena kiša u nedjelju.

- Ne treba gledati kakvo će vrijeme biti ili u koliko sati igramo jer su to alibiji. Nije bitno igramo li po kiši, snijegu, suncu - zaključio je Vida.

Pokretanje videa...

04:17

Pokretanje videa...

06:09
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 59

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović
Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima