Obavijesti

Sport

Komentari 65

Pušnik: I za jedne i za druge bolje bi bilo da je derbi odgođen

Pušnik: I za jedne i za druge bolje bi bilo da je derbi odgođen
1

Dinamo ne ovisi o jednom igraču, pa ni o Pjaci. Ako je na golu rezervni vratar Portugala, ako su tu Schildenfeld, Rog, Ćorić, pa Soudani, jedan od najboljih stranaca

VIDEO

Bez obzira na brojne probleme koje je zatekao u Hajduku, bez obzira na promjene u svlačionici koja još uvijek nije do kraja kompletirana, sjajan start Marijana Pušnika na klupi Hajduka neće značiti apsolutno ništa ako sutra ne pobijedi Dinamo.

Slovenac na klupi Hajduka može uzeti gumicu i prebrisati sve što je do sada postigao s Hajdukom, bez pobjede nad Dinamom i plasmana preko Maccabija u Europsku ligu, ponovit će tek rezultat svojih prethodnika, Damira Burića i Igora Tudora. A to navijačima Hajduka nije dovoljno. Bez obzira na sve probleme s kojim se suočio po dolasku u Split.

- Znam što je pred nama, znam da je u gradu velika euforija jer smo dobro počeli u prvenstvu i Europi, imamo otvoreni put do Europske lige.... Da se pita mene,  najbolje bi bilo da se ova utakmica igra kasnije, da jedni i drugi odmorni čekamo protivnike. Ovako nas čeka Dinamo, pa Osijek, Makabi, Rijeka, opet Makabi... ludi ritam. Tri najbolje momčadi na HNL ljestvici i dvije europske u kratkom roku. Pred nama su najvažnije tri tjedna, u kojima će se odrediti kakvi smo, i kakva je vrijednost mojih igrača. To je naša privilegija i šansa da uzmemo nešto na za što nam nitko realno nije davao šanse prije prvenstva. Mnogi su nas dočekali s velikom skepsom, sad smo tu gdje jesmo, a linija između uspjeha i neuspjeha je tanka, kao između genija i luđaka, pukovnika i pokojnika.

Dinamo bez Pjace i s Pjacom, je li to ista momčad?

- Ako je na golu rezervni vratar Portugala, ako su tu Schildenfeld, Rog, Ćorić, pa Soudani, po meni jedan od najboljih stranaca koji je igrao u Hrvatskoj u zadnje vrijeme, pa Fernandes... Jedan igrač ne znači previše, ako nije Messi i Ronaldo, koji naginju vagu na svoju stranu. Dinamo nije momčad koja se oslanja na jednog igrača, oni su dobra  momčad i bez Pjace.

Hoće li za derbi konkurirati Mađar Futacs i Grk Savvas?
     
- Futacs nije u konkurenciji, počeo je trenirati i igrati, a ući će u konkurenciju kad ja procijenim da je taj trenutak. Savasa smo testirali, on isto tako nije blizu, neće odmah zaigrati, treba mu vremena za prilagodbu, vjerujem da će biti spreman za  uzvrat protiv Makabija.

Kako ćete zaigrati, napasti Dinamo ili čekati?

- To je dio taktike, vidjet ćete sutra.

Zadnjih nekoliko derbija gubio je Hajduk u zadnjim sekundama, što učiniti da se to ne ponovi?

- Prije svega unijeti pozitivnu energiju. Od novinara, pa dalje, svi moraju emitirati pozitivnu energiju. Ako razmišljaš da ćeš zabiti u zadnjoj sekundi, onda ćeš i zabiti, a ako kukaš i razmišljaš da ćeš ga primiti u zadnjoj sekundi, onda ćeš ga i primiti.

Prognoza?

- Sva tri znaka su moguća, ja nisam tip koji će provocirati ili davati velike izjave. Ja sam pozitivan, pozitivna energija, pogled u budućnost... Nadam se da to primjećujete i u mojim rečenicama. Treba poštovati tradiciju i prošlost, znati što je danas, ali razmišljati o budućnosti. Sutra je novi dan i nova utakmica.

Predsjednik Kos je u jednim novinama kazao da ćete rasturiti Dinamo?

- Treba pročitati njegove riječi, a ne naslov. Naslovi se stavljaju da prodaju novine, ali on to nije rekao. U redu, pali se atmosfera, neka bude pun stadion, ali poštujte i protivnika i prenesite točno što je rečeno.

Ova utakmica nosi više od tri boda, možete izbiti i na prvo mjesto.

- Ova utakmica nosi samo tri boda, ali znam da nama svima puno znači i tako ćemo se postaviti. Dio motivacije ide i u tom smjeru, znamo da je to utakmica za ponos, za čast, privilegija je igrati je i tako se treba postaviti. Neće biti kraj svijeta ako ne pobijedimo.

Tko će igrati?

- Bencun, Josip Bašić i Stipica, neće, oni su ozlijeđeni. Ostali su u kadru. A tko je siguran za nastup? Kalinić. Kapetan će sigurno igrati, ha, ha, ha...

Što očekujete od Dinama?

- Kolega će izvesti 11 igrača, od kojih očekuje da mogu izboriti pobjedu. Baš kao i mi.

Poruka navijačima?

- Uživajte u nogometu.

Hoćete li za pobjedu morati odigrati najbolju utakmicu za pobjedu?

- Definitivno, Dinamo je u ovom trenutku najjači hrvatski klub, i za pobjedu ćemo morati odigrati svoju najbolju utakmicu. Nakon Istre sam kazao da je Dinamo izraziti favorit, i da to nije pila naopako. Pogledajte njihov budžet i igrače, i sve vam je jasno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 65

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović