Obavijesti

Sport

Komentari 281

Pušnik: Dinamo će na kraju biti prvi s 10-15 bodova prednosti

Pušnik: Dinamo će na kraju biti prvi s 10-15 bodova prednosti
1

Mi možemo nešto Hajdučkim srcem, ali nije to dovoljno. Dinamo će biti prvi s 10 - 15 bodova prednosti na kraju prvenstva, rekao je Pušnik poslije bolnog poraza od Dinama

VIDEO

Hajdukov trener Marijan Pušnik nakon debakla protiv Dinama 0:4 svjestan je razlike u kvaliteti između 'bilih' i 'modrih'.

- Čestitke Dinamu na zasluženoj pobjedi. Kvalitet je presudio, znao sam to i ranije, zato sam smirivao euforiju. Sportski je željeti pobjedu, ali Dinamov kvalitet Soudani, Fernandes, Rog i Ćorić su A klasa. Mi imamo samo dva igrača koji se mogu nositi s njima, ali samo ako bi odigrali na vrhuncu, što danas nisu. Neki su podlegli atmosferi, euforiji, ali sada možemo u miru početi raditi i spremati se za Osijek, da pokušamo barem djelimično oprati ovu mrlju. Ja nisam previše razočaran, jedino sam razočaran što nismo napravili poneki faul, da prekinemo njihove polukontre iz kojih daju golove. Tu smo bili jako loši, započeo je Pušnik, pa nastavio:

- Tu smo gdje smo, iako bi mnogi htjeli da smo puno bolji, da prođemo Osijek, Rijeku ili da napravimo čudo protiv Maccabija. 

Kad se pobjedi igrači su zaslužni, a kad se izgubi trener je uvijek kriv? Kako vi to vidite?

- Ja sam zamjerao igračima kad se nisu borili. Za današnju utakmicu ja preuzimam krivnju, i nemam alibija. Da sam stavio drugih 11 možda bi bilo bolje, ali mislio sam najbolje. Znaju momci gdje su griješili. Nema vremena za plakanje, sutra je novi dan. 

'Oni imaju igrače od milijun eura, ali mi takvih nemamo'

Gledatelji?

- Gubimo 4-0, a pola stadiona skandira. To što se danas dogodilo, to je čudo, nadam se da će to moje igrače probuditi, da ću vidjeti koji klizeći start više, koji faul više, koji žuti karton više....

Možete li sada bolje procijeniti snagu Hajduka?

- Cijelo vrijeme govorim da ovo nije pravi Hajduk, da nema previše kvalitete. Nemamo novaca da kupimo kvalitetu, ali radimo da napravimo najbolje s igračima koji nam stoje na raspolaganju. 

Zašto nisu igrali Milić i Tudor?

- Milić je danas na zagrijavanju prijavio bol u aduktoru i trbušnom zidu i nije bio spreman, a Tudor nije počeo jer smo željeli igrača više u veznom redu. 

Kako je moguće da jedan gol sve promijeni?

- To trebate pitati igrače. Neću kazati da nemamo kvalitet, jer su to moji sinovi, ali Soudani i Fernandes s lakoćom riješavaju jedna na jedan. To su igrači od milijun eura, ali mi takvih nemamo. 

'Dinamo će biti prvi s 10 - 15 bodova prednosti na kraju prvenstva'

Kakvo je bilo suđenje? Drugom i trećem golu Dinama prethodili su prekršaji na vašim igračima. 

- Znam gdje sam, u kojoj sam državi - široko se nasmijao Pušnik.

Koliko će ovo biti značajno pred Tel Aviv, protivnik je snažan poput Dinama? 

- Dosta dobro poznajem igrače, njihove karaktere, ali neki imaju dugoročne ugovore koje ne možemo prekinuti i ja sam tu nemoćan. Želim još nekoliko igrača, ali vidjet ćemo koga ćemo moći dovesti.

Je li zadnja linija najveći problem vašega Hajduka?

- Fernandes prolazi pored svakoga u HNL-u kao da ih nema, ne samo pored mojih. Kvalitet Dinama je puno, puno bolji nego naš. Mi takve igrače poput Fernandesa, Čorića, Soudanija, Roga, Schildenfelda ne možemo ni sanjati. Mi možemo nešto Hajdučkim srcem, ali nije to dovoljno. Dinamo će biti prvi s 10 - 15 bodova prednosti na kraju prvenstva. 

Said: Ne vjerujem da će ovo utjecati na nas

Medijima su se obratili potom Zoran Nižić i Said Ahmed Said.

- Težak je ovo poraz za nas. Primili smo gol u najgori mogući trenutak. Da je ostalo 0:0 na poluvremenu, imali bismo šanski u nastavku, ovako je to njih podignulo. Moramo im čestitati i reći da su u ovoj utakmici bili bolji, premda je razlika prevelika. Moramo dobiti susret u Osijeku, a onda ćemo se pripremati za Maccabi, ne vjerujem da će ovo utjecati na na nas - rekao je Said Ahmed Said.

- Presjekao nas je gol, ispričavamo se navijačima, sada moramo ovo što prije zaboraviti i misli na Osijek - smatra Zoran Nižić.

Predsjednik Kos bio je ponosan na navijače:

- Ovakve navijače nema nitko. Čast je i ponos biti predsjednik kluba koji ima ovakve navijače.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 281

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
VIDEO  Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera.  Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...
TROSTRUKI MVP NBA LIGE

VIDEO Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera. Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...

Nikola Jokić nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre u Parizu sa srpskom reprezentacijom nakon što su njegovi Nuggetsi ispali iz NBA doigravanja