Obavijesti

Sport

Komentari 35

Pušnik: Split je kao ranjeni lav, ne upisujemo bodove unaprijed

Pušnik: Split je kao ranjeni lav, ne upisujemo bodove unaprijed
1

Moramo krenuti napadački od prve minute. Dinamo se mučio protiv Slavena do zadnjih minuta, isto je tako i u drugim utakmicama. Svi osim Dinama, Rijeke, nas i Osijeka igraju zatvoreno, kaže Pušnik

VIDEO

Teška je utakmica pred nogometašima Hajduka, jedna od onih uoči koje su bodovi unaprijed upisani. Split možda jest zadnji na ljestvici, ali nipošto nije protivnik koji će se predati bez borbe (Poljud, nedjelja, 17 sati).

- Unaprijed upisati bodove nikad nije bilo moje razmišljanje ni kad igram na ulici, treba se protiv svakoga potruditi... I prije Cibalije upozorio sam igrače na zakon velikih brojeva. I Split mora jednom osvojiti bodove, ne daj Bože protiv nas - rekao je trener Hajduka Marijan Pušnik na konferenciji za novinare.

Kako protiv Splita?

- Moramo krenuti napadački od prve minute. Vidimo da se Dinamo mučio protiv Slavena do zadnjih minuta, isto je tako i u drugim utakmicama. Svi osim Dinama, Rijeke, nas i ponekad Osijeka igraju zatvoreno. Ponekad je to bunker i teško je igrati kad se svi nagomilaju ispred šesnaesterca. Split je opasan iz prekida, ali mi želimo dobru i borbenu igru, želimo doći do pobjede pred našom publikom.

Kakvo je stanje u momčadi?

- Utakmica protiv Dinama uzela je svoj danak. Franck Ohandza neće biti na raspolaganju još najmanje sedam dana, Ismajli isto, Jefferson ima kartone, Ćosić vuče ozljedu iz one zadnje minute, što su neki tada protumačili kao njegovo simuliranje... Ali nema veze, onih 11 koji dobiju priliku dat će sve od sebe za pobjedu.

U povijesti se često ponavljalo da na utamicama iza velikih slavlja ili važnih događaja za Hajduk momčad kiksa. U nedjelju je velika fešta, velik dan za klub i navijače koji potpisuju ugovor o otkupu 24,53 posto dionica kluba. Bojite li se da se povijest ponovi, da igrači uprskaju veliko slavlje?

- Statistika i brojke iz povijesti su za vas medije, nama mora biti isti motiv igrali protiv zadnjeg Splita ili prve Rijeke. Svi smo mi profesionalci, prvi nam je motiv da igramo za pobjedu, pa za novac, pa za prodaju vani, pa i klub i navijače... Mi smo profesionalci, mijenjamo klubove, gradove... Taj svečani događaj na Pjaci mora nam biti dodatni motiv, ali imamo na svakoj utakmici neku našu internu motivaciju.

Bi li vas u narednom ciklusu od četiri utakmice zadovoljilo 10 ili tražite svih 12 bodova?

- Ni jedno ni drugo, samo dobra igra, da momci daju sve od sebe. Što će to donijeti, ne znam, nisam baba gatara da znam. Želim da nastavimo ono što smo pokazali protiv Zrinjskog u prvih 30 minuta, samo da se ta dobra predstava nastavi malo duže.

Obično se u ovakvim prilikama kaže da protivnik ima manje bodova nego što objektivno vrijedi. Slažete li se?

- Svakoga treba poštovati. Oni se trude, imaju nekoliko dobrih igrača i trenera. Znamo da su u problemima, da dugo nisu primili plaću, ali ja sam igračima rekao da je to najopasnije. Kad nemaš što izgubiti, daš sve od sebe kao ranjeni lav - zaključio je Pušnik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 35

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović