Obavijesti

Sport

Komentari 113

Rukometna bomba! Alilović: Tu sam ako me Kauboji trebaju...

Rukometna bomba! Alilović: Tu sam ako me Kauboji trebaju...
3

Ako će me reprezentacija trebati, ja sam tu. Tko god bio izbornik, ja sam spreman za razgovor, rekao je Mirko Alilović. Nakon Vorija i Čupića, Mirko je još jedna od naših legendi koje su spremne za povratak

VIDEO

Povratak u reprezentaciju? Ma, ja sam i prije govorio da sam za reprezentaciju uvijek spreman na razgovore. Nisam u stanju da se guram, no i prije Rija i Francuske rekao sam da ću pomoći kad god mogu, rekao nam je Mirko Alilović.

Bivša hrvatska 'jedinica' u krugu reprezentativaca nije od Poljske, a upravo je taj EP posljednje natjecanje s kojeg se Hrvatska vratila s medaljom. Bronca nam tada nije bila dovoljno dobra, a Mirko je bio glavni krivac prema 'hrabrim' kritičarima diljem domovine. Neopravdano, jer teško da čovjek koji godinama brani u vrhunskim klubovima na istoj takvoj razini može zaboraviti braniti kad dođe u reprezentaciju.

- Pa ja sam posljednjih desetak godina stalno bio glavni krivac za neuspjehe reprezentacije, doživljavao sam ružne trenutke u kojima su me redovito optuživali. A, eto, sad me nema na dva natjecanja pa Hrvatska nije osvojila niti jednu medalju. Pitam se tko je kriv? Jesam li ja bio kriv baš za sve u prijašnjim godinama - pita se Alilović.

S Babićem se nije prepucavao preko medija, poštuje bivšeg izbornika, ali više od svega voli reprezentaciju i utakmice pod hrvatskom zastavom. I zato je pitanje hoće li se odazvati novom izborniku na razgovor bilo, recimo to tako, suvišno.

- Ma, naravno. Ako će me reprezentacija trebati, ja sam tu. Tko god bio izbornik, ja sam spreman za razgovor. No, neću se gurati, znam što sam proživljavao u proteklim godinama, a ne želim opet kroz to prolaziti.

Svjetsko prvenstvo je, naravno, gledao, proživljavao emotivno svaki gol, pobjedu i poraz Hrvatske.

- Da, pratio sam, kako ne bih. Na kraju je ostao nekako ružan dojam zbog ta dva poraza, ali nitko nije očekivao da će tako mlada reprezentacija doći do polufinala. Svi su pričali da će četvrtfinale biti uspjeh, a nas je samo jedan sedmerac dijelio od zvijezda i nove medalje. I ono protiv Slovenije... Ja sam slično proživio u susretu Veszprema i Kielca. Mislio sam da je to neponovljivo, a, eto, ponovio se ubrzo sličan scenarij.

Ni on Zlatku Horvatu ne zamjera apsolutno ništa. 

- Ma da se 100 puta još puca taj penal, ja bih ga 100 puta dao njemu da puca.

Iako svi udaraju sada po bivšem izborniku, Mirko nema niti jedne ružne riječi protiv njega.

- Babić je 100% bio u rukometu i znam da mu nije ugodno, siguran sam da mu sad nije lijepo pogotovo što je ostavio dobar angažman u klubu. No prikupio je iskustvo, prikupit će ga još i ne bojim se za njega, dobar je on trener.

Njegovi kolege Pešić, Ivić i Stevanović također su se našli na udaru navijača, no Alilović ponavlja.

- Pogledajte, kada je naša obrana igrala dobro, i oni su mogli pokazati koliko su zapravo sjajni golmani. No kada je obrana šuplja, ne mogu ni oni raditi čuda. Odradili su koliko su mogli.

Oduševio ga je jedan klinac na SP-u.

- Mali Bergerud je najugodnije iznenađenje SP-a. Pa sam je držao Norvešku u igri u nekim utakmicama i svakako je najveće otkriće.

Kako je to Lino Červar jednom prilikom rekao, moramo skupiti svu rukometnu pamet koju imamo i napraviti sve što možemo da se vratimo u vrh. I tako će, čini se i biti. Lino i Goluža na pragu su preuzimanja klupe, vraća se Vori, za povratak je spreman Čupić, a sada je tu i jedan od najboljih golmana na svijetu - Mirko Alilović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 113
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica