Obavijesti

Sport

Komentari 43

Vori ekskluzivno za 24sata: Vraćam se u Kauboje za EP...

Vori ekskluzivno za 24sata: Vraćam se u Kauboje za EP...
1

Ma, sam ulazak u polufinale je uspjeh, ali način kako smo izgubili dvije utakmice ostavio je gorčinu svima nama i sigurno da se čovjek zapita kako je to moguće, rekao je Igor Vori

VIDEO

Igor Vori, bivši kapetan hrvatske rukometne reprezentacije i pivot koji je s Linom osvajao velika zlata gostovao je u studiju 24sata i pričao o reprezentaciju, povratku među Kauboje, Lini Červaru, Babiću...

Legendarni kapetan Kauboja komentira nastup reprezentacije u Francuskoj Gost: Igor Vori Voditelj: Marko Vidalina

Posted by 24sata on Friday, February 3, 2017

Je li četvrto mjesto na SP-u uspjeh?

- Ma, sam ulazak u polufinale je uspjeh, ali način kako smo izgubili dvije posljednje utakmice ostavio je gorčinu svima nama i sigurno da se čovjek zapita kako je to moguće. Vratimo se malo nazad, od Poljske, Rija pa do Francuske izgubili smo pet ili šest ključnih utakmica. I to način kako smo ih gubili. Zapitaš se je li to moguće. Od samog početka nismo dominirali i igrali dobar rukomet, a opet smo došli u polufinale. Odigrali smo jednu korektnu utakmicu na SP-u, protiv Španjolske. Izgubili smo od Njemačke, s Egiptom smo se borili cijelu utakmicu... Nismo dominirali pa da možemo reći, 'eto, desila nam se jedna utakmica, a prije smo sve pregazili'. Na kraju kada sve to analiziramo, a čelnici saveza su analizirali i donijeli najbolju odluku za rukomet - priča Vori te dodaje:

- U svemu ovome moramo izvući pouku i što bolje se spremiti i fizički i psihički. Jer neće biti lako, pritisak je velik, ali uvjeren sam da Hrvatska s novim izbornikom ima snagu da dođe u borbu za medalju i nadam se da ćemo napraviti taj iskorak i ući u finale.

Babić nije ni pokušao preokrenuti situaciju...

- Pričamo o umoru, ali mi smo u 45 minuta nadigrali Sloveniju u svemu. Oni nisu znali što će, vukli su očajničke poteze, samo što im fizioterapeut nije ušao u igru. I što se dogodilo na kraju nitko ne zna. Ne znaju ni oni koji su vodili i jednu i drugu momčad. Ono što me zasmetalo je što nisam vidio nikakav pokušaj s klupe da to preokrene. U tom trenutku očekuješ pomoć s klupe, a mi je evidentno nismo imali.

Nepovjerenje u igrače s klupe...

- Pa stalno smo slušali da imamo širinu, da imamo klupu, a od četvrtfinala tu klupu nismo vidjeli. Ni Jotić, ni Mihić, ni Matulić... Zašto ih nismo koristili? Ne znam koji je razlog, ali ako pričamo o tome, onda je normalno da tim igračima i damo priliku.

Horvatov penal...

- Kako to preboliti? Zlajo je htio najbolje jer u tom trenutku preuzeti odgovornost je velika stvar, no na žalost nije uspio zabiti taj sedmerac. Ali ono što je najbitnije, mi se moramo što pozitivnije početi pripremati za EP u Hrvatskoj. Pozitivna atmosfera će nam trebati jer će biti velik pritisak.

Babićeva smjena?

- Nakon svega što se dogodilo momčadi je trebala šok terapija i smjena je očekivana. Da smo uzeli medalju danas ne bi pričali o tome, no način na koji smo to izgubili, ponavljam, ostavlja gorak okus. Ne možemo govoriti da imamo mladu i neiskusnu momčad. Pa Mamić igra već godinama vani, Stepančić, Štrlek, Zlaja igraju Ligu prvaka svake godine. Sve su to igrači s velikim iskustvom. U tom trenutku očekuješ da ti klupa pomogne, da te digne i spriječi to, ali mi nismo uspjeli.

Lino Červar na klupi?

- Lino i ja smo 8, 9 godina radili zajedno i ono što me kod njega fascinira je njegov entuzijazam za učenjem. Njegovi rezultati i rad sve govore za njega. Imam visoko mišljenje o njemu, a tko će biti izbornik će odlučiti ljudi u savezu. Naša priča je počela u Zagrebu, a onda smo zajedno otišli u Italiju pa se opet vratili u Zagreb... Doživljavao sam ga kao drugog oca. Pazio me, mazi, ali i maltretirao najviše. Ali sve je to bilo za moje dobro i mislim da sam mu na najbolji mogući način sve to vratio. U kontaktu smo svih ovih godina. On meni nikad nije ništa loše napravio... Da, svađali smo se, ali u svakom braku ima svađa. 

Povratak u reprezentaciju?

- Rekao sam da je reprezentacija za mene svetinja i obitelj. Došli su neki novi ljudi, izbornik koji me nije vidio u svojim kombinacijama i normalno da sam rekao da je gotovo. Nisam očekivao da će se dogoditi smjena ovako brzo. Ako dođe poziv bilo kojeg izbornika, Kljaić, Perkovac, Lino, naravno da ću se odazvati ako će me trebati. Prije sam 'ginuo', 'ginut' ću opet.

Kako ga je Babić otpisao...

- Babić i ja kratko smo razgovarali, rekao mi je kratko i jasno prije EP-a u Poljskoj da me neće zvati i to je to. Nazvao je, rekao da ima druge planove i da me neće zvati. I to je bilo to. Nisam ja ni tražio objašnjenja, zaželio sam im sreću i ostao njihov najvjerniji navijač.

Zagreb nastavlja sezonu...

- Momčad Zagreba je u teškom stanju. Osam ili devet igrača bilo je na SP-u i to će biti problem u ovim prvim utakmicama. Na žalost nemamo vremena za loš dan jer nam trebaju pobjede odmah na početku. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...