Obavijesti

Sport

Komentari 1

Run Croatia liga 10x10: Za sve trkače amatere, ali i početnike

Run Croatia liga 10x10: Za sve trkače amatere, ali i početnike
8

Običan turist u Hrvatskoj dnevno potroši između 18 i 25 eura, a sportaš čak 50 eura. Ideja je da liga produlji turističku sezonu, rekao je Sokač iz Run Croatia...

VIDEO

Tvrtka Run Croatia postoji tek tri mjeseca, no u suradnji s poslovnom školom Cotrugli i tvrtkom Stotinka u ožujku kreće s vrlo ambicioznim projektom, Run Croatia ligom 10x10. Riječ je o trkačkoj ligi, koja će se održati u 10 hrvatskih gradova tijekom deset mjeseci, a duljina svake utrke je 10 kilometara.

- Natjecanje je to za aktivne amatere, ali i one koji su tek počeli trčati. Ideja nam je promocija turizma, zdravog života te da poslovnim subjektima omogućimo kroz ligu promoviranje svojih proizvoda - rekao je Berislav Sokač, osnivač i direktor tvrtke Run Croatia.

Ideja iza sebe ima jasnu ekonomsku podlogu. U Europi se 50 milijuna ljudi bavi trčanjem, a oni samo kroz kotizacije, zrakoplovne letove i smještaj troše devet milijardi eura.

- Običan turist u Hrvatskoj dnevno potroši između 18 i 25 eura, a sportaš čak 50 eura. Ideja je da liga produlji turističku sezonu, koja bi počela prije svibnja i trajala dulje od rujna - kaže Sokač.

Deset domaćina utrka su Ludbreg, Zadar, Osijek, Split, Trakošćan, Novalja, Pula Šibenik, Papuk, a finale je u prosincu u Zagrebu.

- Nismo slučajno odabrali te domaćine. Neki od njih već imaju svoju utrku, no stagniraju u broju natjecatelja, a manjak financija ne dozvoljava im da se natjecanje razvija - istaknuo je Zoran Besak iz tvrtke Stotinka, koja će biti zadužena za mjerenje vremena.

Svaki će trkač odmah nakon ulaska u cilj preko interneta moći saznati svoje vrijeme i pratiti kako trče njegovi konkurenti.

Run Croatia liga 10x10 hrvatski je proizvod, no ideja je zainteresirati i druge države. Organizatori se ne žele ograničiti samo na hrvatsko tržište.

- Mi smo oduševljeni idejom. Podupiremo sport, zdrav način života. U Hrvatskoj toga nedostaje - rekao je Marko Kučić iz poslovne škole Cotrugli.

Tvrtka Run Croatia najavila je i dva polumaratona koja će se održati u 1. svibnja i 14. svibnja u Dubrovniku i Novalji.

- Od Dubrovnika želimo napraviti  i sportsku destinaciju, a što se Novalje tiče tu smo se okrenuli i američkom tržištu - istaknuo je Sokač.

- Na tim polumaratonima čak 55 posto trkača čine Amerikanci - dodao je Besak.

Run Croatia zakotrljala je odličnu priču. Promocija zdravog načina života, obogaćivanje turističke ponude, produljenje sezone i i uključivanje tvrtki u sportske aktivnosti nešto je što Hrvatskoj svakako treba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom