Obavijesti

Sport

Komentari 67

Sopić: Bilo bi mi lakše da nas je Dinamo nadigrao! Ovako što?! Nije ovo umjetničko klizanje

Sopić: Bilo bi mi lakše da nas je Dinamo nadigrao! Ovako što?! Nije ovo umjetničko klizanje
4

Divno je što su cijeli grad i Kvarner ponosni na cijeli klub baš kao što smo mi u klubu ponosni na našu momčad, ali nemojte me krivo shvatiti, meni to i nije neka utjeha, rekao je Željko Sopić

VIDEO

Nogometaši Rijeke izgubili su dvije uzastopne utakmice i tako od lidera prvenstva ostali bez velikih šansi za titulu hrvatskog prvaka. Momčad Željka Sopića tako se lagano okreće prema finalu Hrvatskog kupa. Prva je utakmica 15. svibnja na Maksimiru, a uzvratna utakmica je 22. svibnja na Rujevici. 

Prije prve finalne utakmice Kupa, Riječane čeka utakmica s Varaždinom (subota, 17 sati). Sopić je najavio utakmicu na sjeveru Hrvatske.

- Puno smo razgovarali kroz tjedan. I vjerujem da će dečki pokazati kako nakon dva poraza u jednoj zahtjevnoj utakmici kao što je gostovanje u Varaždinu i odigrati dobro i pobijediti pa na tom valu ući u prvu utakmicu finala kupa s Dinamom. Divno je to što su nam navijači priredili ovacije i nakon poraza, divno je što su cijeli grad i Kvarner ponosni na cijeli klub baš kao što smo mi u klubu ponosni na našu momčad, ali… Nemojte me krivo shvatit: meni to i nije neka utjeha. Izgubili smo utakmicu u kojoj smo bili bolji - rekao je Sopić.

POGLEDAJTE VIDEO: Željko Sopić uoči Rijeke

Pokretanje videa...

Konferencija za medije uoči nogometne utakmice Varaždin - Rijeka 02:10

Sopić je izjavio kako bi mu bilo lakše prihvatiti poraz od Dinama da su "modri", prema njegovom sudu, bili bolja momčad.

Labrović: Slijedi Kup, vrijeme je da se revanširamo Dinamu!
Labrović: Slijedi Kup, vrijeme je da se revanširamo Dinamu!

- Pobjede su momčadske, porazi su trenerski. Kad izgubi, trener je ‘Pale sam na svijetu’. Sam sa sobom. Lakše bi mi bilo da su nas nadigrali i da smo uz čestitke na pobjedi mogli reći i: ‘Svaka čast, bolje ste odigrali’. Ovako što?! Nije ovo klizanje pa da živimo od umjetničkog dojma. Ništa, glave skupa i u Varaždin po tri boda. Da će biti lako, sigurno neće, ali po to idemo - rekao je.

Konferencija za novinare nogometaša Rijeke

Unatoču poraza od Dinama, Sopić nije nezadovoljan.

- Sve što sam tražio od njih, moji su igrači napravili. Uključujući ono najvažnije. Da se nakon utakmice svaki od njih pred zrcalom pa i jedan drugoga mogu pogledati u oči jer su dali ama baš sve od sebe. I tako je i bilo. Upravo su to napravili. Sad to moramo ponoviti, ali i pobijediti jer nam nakon dva poraza: treba pobjeda. Kažem, neću više pričati o izvedbi koja je sjajna, a ostaneš bez bodova kao u prošlom kolu. Sigurno smo zaslužili više, ali to je sport. I sad hoćemo pobijedit

Rijeka kažnjena jer su navijači vrijeđali Ristovskog, povratkom publike vratile se kazne 'bilima'
Rijeka kažnjena jer su navijači vrijeđali Ristovskog, povratkom publike vratile se kazne 'bilima'

Najavio je promjene u sastavu protiv Varaždina, ali ističe da ne očekujemo drastične promjene u sastavu.

Rijeka i Dinamo sastali se u 33. kolu SuperSport HNL-a

- Igrat će neki drugi koji će pokazati da i oni zaslužuju mjesto u prvih 11. Ponavljam, Varaždin nam je bitan ne samo zbog tri boda nego kao najbolji mogući uvod koji želimo prije finala kupa. Neće biti prevelikih rotacija u momčadi.

Na konferenciji za medije usporedili su utakmicu Rijeke i Dinama s onom između PSG-a i Borussije Dortmund.

Evo kako Dinamo može postati prvak za vikend. Slavlja nema!?
Evo kako Dinamo može postati prvak za vikend. Slavlja nema!?

- PSG je pogodio pet stativa i prečki pa je ispao. Jasna mi je paralela s našom posljednjom utakmicom. Navijač sam Reala i drago mi je da su prošli pa makar se pričalo o svemu i svačemu nakon utakmice. Ali i ta sreća… Ni ona ne nagradi bez veze. No nekad zaista ne pobijedi bolji. To je jednostavno tako. 

Rijeka: Željko Sopić i Ivan Smolčić na konferenciji za medije

Pohvalio je i Luku Modrića.

- Slažem se, nema više riječi kojima se može pisati ovo što radi Luka Modrić. U tim godinama, na toj razini, čovjek uđe i promijeni utakmicu. I onaj sprint od 75 metara. Ma to je više nevjerojatno. Maestro - zaključio je trener Rijeke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 67

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović
Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima