Obavijesti

Sport

Komentari 91

Umro Johan Cruyff: Velikan je izgubio bitku s opakom bolesti

Umro Johan Cruyff:  Velikan je izgubio bitku s opakom bolesti
1

Legendarni nizozemski nogometaš Johan Cruyff umro je u 69. godini života. Cruyff se posljednjih mjeseci borio s rakom pluća. Umro je u svom domu u Barceloni

VIDEO

Johan Cruyff preminuo je u 69. godini života u svom domu u Barceloni. Srce legendarnog nizozemskog nogometaša prestalo je kucati nakon višemjesečne borbe s opakom bolesti. Vijest je potvrdio nizozemski nogometni savez. 

Ubrzo nakon objave o smrti velikana, mnogobrojni sportaši, navijači, zaljubljenici u nogomet, klubovi i reprezentacije odali su mu počast na društvenim mrežama.

Evo zašto je Cruyff jedan od najvećih igrača svih vremena...

Otac modernog nogometa

Nizozemski velikan udario je temelje modernog nogometa. U igračkoj karijeri s Ajaxom je osvojio naslove europskog prvaka 1971., 1972. i 1973. godine, osvojio je i šest titula u nizozemskoj ligi, a potom je prešao u Barcelonu za koju je igrao pet godina te je osvojio jedan naslov prvaka i španjolski kup.

Cruyff je s nizozemskom reprezentacijom bio predvodnik "totalnog nogometa", a vodio je "tulipane" do finala Svjetskog prvenstva 1974. godine u kojem je njegova Nizozemska izgubila 2-1 od Zapadne Njemačke.

Kao trener osvojio je dva naslova prvaka s Ajaxom te Kup kupova, u osam godina na klupi Barcelone osigurao je Kataloncima prvi naslov europskog prvaka 1992. godine, a naslov u španjolskom prvenstvu osvajao je četiri godine u nizu, od 1991. do 1994.

Cruyffu su u listopadu prošle godine dijagnosticirali rak pluća koji je posljedica višegodišnjeg pušenja. Nedavno je Cruyff rekao da nakon medicinskih tretmana vodi 2-0 protiv raka i bio je pozitivan oko oporavka. No bolest se vratila u još jačem obliku.

"Uvijek ćemo te voljeti. Počivaj u miru", objavila je Barcelona na službenoj stranici.

Nizozemac je igrao za Barcelonu četiri godine u sedamdesetim godinama, a osam godina bio je trener katalonskog kluba (1988-1996).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 91

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Sopiću se 'conteovski' pristup neće isplatiti. Zbog sukoba s Miškom mogao bi dići sidro
KOMENTAR

Sopiću se 'conteovski' pristup neće isplatiti. Zbog sukoba s Miškom mogao bi dići sidro

Plus+ Igrači pod Conteom 'pregore', a čini se da se isto dogodilo i u Rijeci. Željko Sopić (49) u svlačionicu Rijeke donio je silnu energiju, "vozio je" na 5000 okretaja, išao all in...