Obavijesti

News

Komentari 82

Ratko Mladić: Vojislav Šešelj je kreten koji bruka sebe i Srbiju!

Ratko Mladić: Vojislav Šešelj je kreten koji bruka sebe i Srbiju!
4

Ratko Mladić se tijekom saslušanja na Specijalnom sudu u Beogradu okomio i na lidera radikala Vojislava Šešelja. Psovao ga je i rekao da sramoti sebe i državu

VIDEO

Prema pisanju Blica, Mladić se tijekom saslušanja na Specijalnom sudu u Beogradu okomio i na lidera radikala Vojislava Šešelja.

- Sramota je kako se Vojislav Šešelj ponaša u Haaškom sudu. Bruka sebe, ali bruka i državu, kazao je Mladić. Blic navodi kako Mladića nitko nije ni pitao za mišljenje o Šešelju već je samo počeo pričati. Čak je i psovao i nazivao Šešelja pogrdnim imenima kao što je kreten.

PROČITAJTE SVE O ESKAPADAMA VOJISLAVA ŠEŠELJA

Izručenje u Haag u ponedjeljak ili utorak

Mladić bi mogao biti izručen Den Haagu u ponedjeljak ili u utorak, a sudac će ga odmah ispitati, rekao je sudac ICTY-ja Mehmet Guney turskoj novinskoj agenciji. Suđenje bi trebalo trajati godinu i pol do dvije godine, rekao je Guney, napominjući da će to ovisiti o mogućem kašenjenju u predaji dokumenata i dokaza koje će strane podnijeti.

Ljajić: Praćenje rodbine je dovelo do uhićenja

Predsjednik Nacionalnog savjeta za suradnju sa Haaškim tribunalom, Rasim Ljajić, iznio je srpskim i stranima medijima nove detalje vezane za uhićenje Ratka Mladića, ali i opovrgnuo neke informacije koje se "vrte" u javnosti.  On smatra kako je praćenje rodbine i ljudi osumnjičenih da su pomagali najtraženijem haaškom optuženiku, dovelo do Mladićevog uhićenja.

- Utvrdili smo nekoliko smjerova od kojih smo očekivali da će nas odvesti do Mladića - njegovi ratni drugovi, skupina bosanskih Srba koji žive u Srbiji i koji koji su bili sa njim povezani u prošlosti, i naposljetku, njegova obitelj. Jedan od tih tragova konačno nas je odveo do Mladića - rekao je Ljajić agenciji Reuters dodajući kako je prije nekoliko godina dobio dojavu gdje se Mladić nalazi, a koja je vodila prema istoj kući u kojoj je u četvrtak ujutro uhićen. Tada je netko dojavio kako je u selu kod Zrenjanina uočio plavi golf i "misli da je vidio Mladića u njemu". Govoreći o uvjetima u kojima je Mladić živio, Ljajić je rekao da je "živio asketskim životom, praktički nikada nije napuštao svoje sklonište, rijetko je otvarao prozore, soba je bila u neredu s mnoštvom lijekova i pilula na stolu". Kod njega je pronađen stari mobitel kojega nije koristio.

 Ljajić je opovrgnuo pisanje nekih medija kako ga je izdao prsten pečatnjak, nije bilo nikakve "zagonetne crnke u Lazarevu neposredno prije uhićenja", niti je uhićen na drugoj lokaciji, pa doveden u Lazarevo, a nije točno ni da je prošle godine radio na nekoj građevini u Zrenjaninu jer je u zadnjih desetak godina doživo najmanje dva moždana udara i očito je godinama teško bolestan. Ljaljić smatra kako se Goran Hadžić "neće moći skrivati još dugo,ali, realno, on nije na popisu onih koji se nalaze u prvoj liniji optuženika".

Dogovorena igra haaškog bjegunca i srpskih vlasti?

Uhićenje Ratka Mladića u Lazarevu kod Zrenjanina bila je pripremljena igra srbijanskih vlasti i tajnih službi i jedne europske zemlje gdje se haaških bjegunac skrivao, piše današnji beogradski dnevni list Alo. Prema neimenovanom izvoru lista Mladić se unaprijed dogovorio sa srpskim vlastima o predaji pod uvjetom da njegova obitelj dobije dio novca od nagrade koja je bila raspisana za informacije koje bi dovele do njegovoh uhićenja. - Mladić je iz jedne istočnoeuropske zemlje, gde je bio sklonjen, u Lazarevo doveden po svojoj želji, svega nekoliko dana prije nego što će službeno biti lišen slobode. Inače, za vrijeme “skrivanja” bio je pod nadzorom. Kao neki od uvjeta akcije spominje se i zahtjev zemlje gdje se Mladić krio da uhićenje mora biti odrađeno na području Srbije. List navodi i da je jedna od želja samoga Mladića bila i da bude uhićen bez pompe, rotacija, dugih cijevi i policijskih vozila te da su stoga uhićenje i odradila samo dvojica policajaca. Navodno je Mladić bio obaviješten precizno i o satu kada će policija doći po njega te da ih je sačekao odjeven, sjedeći u fotelji i da je uz sebe već imao pripremljenu putovnicu i vojnu knjižicu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije