Imate li dosta pekmeza koji ste napravili od viška voća i znate da ga nećete moći brzo pojesti, svakako ga pasterizirajte. Također, slobodno se poigrajte okusima pa u jedan pekmez stavite više vrsti voća
Ljubitelji naranče definitivno moraju, ako već nisu, isprobati domaću marmeladu od naranče. Bilo da je radite od seviljskih naranči ili nekih drugih, dobit ćete savršen namaz za ukusan doručak
Desert za kneza morao je osmisliti 16-godišnji pripravnik Franz Sacher. Čokoladni je biskvit nadjenuo marmeladom od marelice, preklopio drugim biskvitom i to je prelio slojem rastopljene čokolade
Limun ima snažna ljekovita svojstva i okusom može popraviti brojna jela, s tim da ga možete iskoristiti cijelog, bez bacanja kore ili pulpe nakon što istisnete sok
Papaja je voće vrlo bogato karotenoidima, antioksidansima koji štite naš organizam od sobodnih radikala, a smokva je jako dobar izvor kalija, odlična je za rad mozga i crijeva
Određeno je po pravilniku koje se voćne poslastice kako smiju zvati i što u njima mora biti, a sve ostalo, nedefinirano, su namazi. Testirali smo ih sve i otkrili što doista ima u njima
Donosimo vam 30 recepata za sočne pekmeze, marmelade, džemove i likere. Tu su i trikovi baka, 10 recepata za pekmez od šljiva te savjeti blogerice Domaćice
Jagode sačuvajte u marmeladama, pekmezima ili likerima, pripremite slatki sok bez nezdravih dodataka, a višak možete i zamrznuti u dobro zatvorenim posudicama
Jedna krafna kalorična je kao kobasica. Obično ih rade od gotovih uvoznih smjesa u koje dodaju vodu. Neki proizvođači ne mijenjaju često ulje za prženje, a to se osjeti
Inspekcija je naredila da se s polica trgovina povuče domaća marmelada od marelica koju proizvodi zadruga Eurovoće s rokom trajanja do 4. ožujka 2014.
Pravilnim konzerviranjem, namirnice mogu biti dostupne tijekom cijele godine. Iako je jednostavnije kupiti već gotovu hranu, mnogi radije žele sami pripraviti zimnicu
Od mirisnih dunja Dubrovčani rade kotunjatu, tradicionalni sir od dunja, Slavonci kompote i džemove, a znalci umake za mesna pečenja
Pektin, prirodno vlakno kojeg ima u narančama i marmeladi sprečava nastanak i razvoj karcinoma te čuva srce i krvne žile od zloćudnih bolesti
Ilija u svoje ljekovite pripravke stavlja biljke koje rastu na Drveniku i dodaje im prah otočnoga kamena, a u travaricu kaktus kao afrodizijak
Iskoristi svoj Oranž