Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Kako se efikasno boriti protiv simptoma proljetnog umora

Kako se efikasno boriti protiv simptoma proljetnog umora
1

Buđenje tijela: šetnja prirodom, trljanje ručnikom prema srcu, prehrana bogate voćem i mahunarkama, pa čak i uređenje doma, bude tijelo iz zimskog sna

VIDEO

Brzo umaranje, nedostatak koncentracije i neobjašnjiva potreba za spavanjem tijekom dana nepogrešivi su simptomi proljetnog umora. Od toga fiziološkog procesa, koji napada krajem zime, a zna potrajati čak do svibnja, “boluju” mnogi ljudi bez obzira na dob. I koliko god sati sna “odradili”, umor ostaje - jer je za tu iscrpljenost kriva jednolična zimska prehrana koja obiluje kalorijama, a ne važnim vitaminima i mineralima koji su potrebni tijelu. Osobito vitaminom C, što vodi do slabije iskorištenosti kisika u organizmu i pada imunološkog sustava. 

Prvi recept za buđenje iz zimskog sna je prehrana bogata voćem i povrćem kako bi organizam dobio potrebne minerale, vitamine i oligoelemente. No možete i uzimati dodatke vitamina i minerala, ali su ipak prirodni izvori bolji za organizam. A nakon što dobije potrebne vitamine, tijelu nedostaju još samo trenirka, sunce i rekreacija. 

Organizam treba dozu aktivnosti od barem 30-ak minuta šetnje po svježem zraku, a najbolje je početi dan petominutnim vježbanjem uz otvoren prozor.

Naizmjenično tuširanje i ručnik  za buđenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ako se ne uspijete probuditi vježbanjem, jutro je dobro početi naizmjeničnim tuširanjem. Naizmjence se tuširajte toplim i hladnim mlazom vode. Potom se dobro istrljajte ručnikom od udova prema srcu.

Doručak je najvažniji obrok protiv umora

Za borbu protiv umora obvezan je zdrav doručak, a i pijenje barem litre i pol vode na dan. Ona potiče probavu te daje osjećaj lakoće i tjelesne snage organizmu, čime se smanjuje osjećaj umora i iscrpljenosti. 

Voće i mahunarke ‘liječe’ organizam nakon zime

Hrana daje energiju organizmu, no zimi se kalorijskim bombama prepunim masnoća, proteina životinjskog podrijetla, soli i šećera ta potreba premašuje. Sad ga treba “liječiti” voćem i povrćem, osobito mahunarkama.

Aromaterapija za prirodno buđenje

Širom otvorite prozore i pustite suncu, svježem zraku i mirisima ranoga proljetnog bilja da “probudi” raspoloženje. Neka sve miriše svježe i čisto, a ako živite u gradu, pokušajte stručkom jorgovana u vazi.

I žive boje interijera vraćaju energiju

Izuzetno je važno da potisnete hladnu i turobnu zimu iz doma i okoline. Ako će loše vrijeme iznenaditi kišom, niskom temperaturom ili čak i zadnjim snijegom, u dom unesite vedre, žive boje i otjerajte zimsko sivilo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku
Znate li čemu metalni dio na pakiranju salame zapravo služi?
KOJE OTKRIĆE!

Znate li čemu metalni dio na pakiranju salame zapravo služi?

Među komentarima uz objavu se našlo svega, od onih oduševljenih otkrićem do sumnjičavih. Napišite što vi mislite o ovoj metodi i slažete li se da metalni dio služi za to