Obavijesti

Lifestyle

Komentari 53

Oslobađanje od stresa: Noge i guzu uz zid, a leđa na pod...

Oslobađanje od stresa: Noge i guzu uz zid, a leđa na pod...
1

Redovite vježbe smanjuju stres, potiču cirkulaciju i probavu te jačaju imunitet, a dovoljno je izdvojiti samo pet minuta na dana kako biste se riješili napetosti

VIDEO

Pod stresom simpatički živčani sustav radi bez prestanka pa parasimpatički, zadužen za odmaranje i stimuliranje imunološkog sustava, ne može preuzeti. To znači da se tijelo ne može odmoriti, a čest simptom je nesanica te samim tim i pad imuniteta, piše The Huffington Post.

Redovito vježbanje smanjuje stres i ublažava njegove negativne posljedice. No bit će dovoljno i pet minuta joge na dan kako biste otpustili višak negativne energije. Položaj u kojem ležite na podu tako da su vam noge i stražnjica naslonjene na zid može vam pomoći da potaknute rad parasimpatičkog sustava. Ispod kukova možete staviti jastuk ili šal kako bi vam bilo ugodnije, a osjećaj udobnosti kao i tišina potaknut će opuštanje. 

Poza br. 1

Stanite ravno i izravnajte leđa, podignite ruke iznad glave i sklopite ruke. Držite ruke u tom položaju nekoliko sekundi i spustite ih do razine ramena. Postupak ponovite devet puta. 

Poza br. 2

Stojte ravno i potom lagano gornji dio tijela nakrivite udesno te ruke podignite iznad glave. Jednom rukom primite drugu oko zapešća i istegnite se devet puta. Ponovite postupak tako da se nakrivite ulijevo. 

Poza br. 3 

Raširite ruke najviše što možete i duboko udahnite te potom kod izdisaja skupite ruke ispred sebe. Postupak ponovite devet puta. 

Poza br. 4

Isprepletite šake iznad glave i istegnite se. Potom spustite prednji dio tijela i glavu do koljena s time da su ruke iznad tijela. Ponovite postupak tri do devet puta. 

Poza br. 5

Stavite lijevu ruku na srce, a desnu na trbuh i osluškujte tijelo. Dišite duboko i opustite se. Sve ove vježbe jačaju imunitet, potiču cirkulaciju i probavu te djeluju umirujuće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću
Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?
25 PITANJA

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...