To je to što me zanima!

Krivolovca ubio slon i pojeli ga lavovi: 'Našli smo tek lubanju'

Njegov partner u krivolovu nazvao je obitelj i rekao kako je muškarca pregazio slon. Rendžeri parka su odmah krenuli u potražnju za muškarcem. Našli su tek njegove ostatke. Uhitili su još krivolovaca
Vidi originalni članak

Muškarca, za kojeg se sumnja da je krivolovac prošlog tjedna ubio je slon, a potom su ga pojeli lavovi u nacionalnom parku Kruger u Južnoj Africi.

Kako su rekli u parku, obitelj poginulog dobila je poziv od drugog krivolovca koji im je rekao da je muškarca pregazio slon. Obitelj je odmah obavijestila djelatnike parka koji su krenuli u potražnju za muškarcem. Međutim, rendžeri su pronašli tek ostatke krivolovca.

- Ono što smo našli na mjestu nesreće upućuje na to da je čopor lavova pojelo muškarca. Pronašli smo samo lubanju i hlače - stoji u priopćenju parka te su još jednom upozorili sve da je ilegalan ulazak u park zabranjen zbog vlastite sigurnosti.

- Ilegalni ulazak u nacionalni park je zabranjen. U parku može biti izuzetno opasno, a ovo je dokaz toga - rekao je šef parka Glenn Philips.

Policija je nakon toga uhitila još četvoricu muškaraca koje se sumnjiči za krivolov u Kruger parku. Inače, ovo nije prvi napad slona na čovjeka u parku. Nekoliko dana prije nesreće, rendžere je tijekom rutinske ophodnje napao i ozlijedio slon. Park koji se prostire na dva milijuna hektara površine je jedan od najpopularnijih parkova na svijetu. Stotine životinjskih vrsta obitava u njemu, a neki od njih su bizoni, slonovi, leopardi, lavovi i nosorozi.

Ministar zaštite okoliša Južnoafričke republike istaknuo je kako su prošle godine imali 769 pokušaja krivolova na nosoroge, a od toga 421 u Kruger nacionalnom parku. Ukupno je širom svijeta 36 krijumčara rogovima nosoroga završilo u zatvoru, a još 360 ih čeka presude.

Profesor Michael Slattery sa teksaškog sveučilišta i osnivač inicijative za spas nosoroga kaže kako krivolovci dobivaju više novca na crnom tržištu ako s nosoroga skinu cijeli rog.

- Da bi skinuli cijeli rog moraju ubiti nosoroga. Prvo ga drogiraju, a onda s mačetom rasjeku nosorogovo lice kako bi skinuli rog. Oni tako iskrvare do smrti - objasnio je Slattery.

Nosoroge love zbog njihovih rogova koje prodaju u Aziju. Vjeruju kako oni liječe bolesti. Rogovi su napravljeni od keratina koji nema medicinskog učinka na ljude. Rekordna zapljena bila je u Hong Kongu kada je carina zaplijenila 82,5 kilograma rogova u vrijednosti većoj od dva milijuna dolara.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • 02.07.2019.

    Bravooo zivotinje svaka cast :D sve se vraca sve se placa hehe

  • 08.06.2019.

    Kakav užas?!? To je sreća!Zaslužio je to!

  • 18.04.2019.

    Svi lovci su krivolovci osim onih što love da bi se prehranili.

Komentiraj...
Vidi sve komentare