To je to što me zanima!

Vlasnica plakala: Turisti vratili 7000 eura koje su našli na ulici

Britanski par ljetovao je u Grčkoj i plemenitim činom stekao herojski status. Slučajno su pronašli vreću sa 7000 eura, prijavili ju policiji i upoznali 60-godišnju vlasnicu
Vidi originalni članak

Mladi britanski par Edward Gibson (24) i Jessica Frank (22) pronašli su vreću s iznosom od 7000 eura tijekom šetnje ulicama grčkog grada Agios Nikolaos na Kreti.

- Spotaknula sam se za nešto dok smo šetali pored trgovine. Uočila sam hrpu papira i tek smo kasnije shvatili da se radi o novcu. Ni u jednom trenu nisam pomislila kako bismo ga trebali zadržati - ispričala je Jessica za britanski The Sun

Vreću s iznosom od 7000 eura prijavili su policiji kojoj je trebalo 20 minuta da izbroji točnu svotu novca koja se nalazila u njoj. Ubrzo su otkrili i vlasnika, odnosno vlasnicu - 60-godišnju trgovkinju kojoj je novac utržak.

POŠTENJAČINE Ispao iz džepa: Vratili su mu novčanik s 5000 kn i karticama

Policija je Britance upoznala s vlasnicom koja ih je dočekala u suzama, zahvalna na njihovom plemenitom činu. 

Pretpostavlja se da je gospođa vreću izgubila na putu do banke, a mladi par poručuje kako ih veseli spoznaja da su učinili nešto tako veliko za nekoga. Iznos od 7.000 eura je prosječna godišnja zarada stanovnika Grčke.

NIJE SVEJEDNO Kako držite novac u novčaniku - to otkriva hoćete li biti bogati

 

Idi na 24sata

Komentari 81

  • Verbatim 20.12.2018.

    Vratio bi joj samo vreću da

  • 02.10.2018.

    u svakom slučaju, vratila bih nađeno bez razmišljanja

  • 02.10.2018.

    ima dobrih ljudi

Komentiraj...
Vidi sve komentare