To je to što me zanima!

Ne daj se Bepo! Razbolio se magarac kojeg je spasio Ponoš

Star je tri godine i ima puno razloga biti uz nas koji ćemo pratiti njegov život, a osobno ću se pobrinuti da bude veseo. Samo da ozdravi i vrati se na farmu, kaže Ponoš...
Vidi originalni članak

Bepo, magarac kojeg je spasio Antun Ponoš, bolestan je i liječi se na Veterinarskom fakultetu. Poznati voditelj doveo ga je jučer veterinarima  koji su utvrdili da ima simptome tetanusa. Bepu su mišići glave bili ukočeni i nije mogao otvarati usta. Posljednjim snagama došao je na pregled. 

Nakon primljene terapije, koja je uključivala i infuziju, magarac se osjeća bolje. S veterinarima je, kaže Ponoš, jako dobro surađivao, kao da je znao da mu žele pomoći.

STRAVA KOD ĐAKOVA Antun Ponoš: 'Ti magarci su ugibali, morao sam ići po njih'

- ima veliku brigu i pažnju kolega veterinara i osoblja koje brine o njemu na čemu sam im zahvalan. Nadamo se brzom oporavku! Star je tri godine i ima puno razloga biti uz nas koji ćemo pratiti njegov život, a osobno ću se pobrinuti da bude veseo. Samo da ozdravi i vrati se na farmu, napisao je Ponoš.

Podsjetimo, Ponoš je početkom ožujka na internetu vidio snimku na kojoj magarci i divlje svinje na farmi kraj Đakova žive u krajnje lošim uvjetima. Pola je životinja uginulo, a ostali su patili u snijegu i ledu, potpuno izgladnjeli. Zgrozio se. Uspio je doći do autora snimke koji živi u blizini farme s nezbrinutim životinjama. Otkrio mu je lokaciju pa je Ponoš tamo poslao veterinarsku inspekciju. 

- Inspekcija mi je javila da su životinje dobro i da nisu ugrožene. Smučilo mi se. Znao sam da su pogrešno procijenili. Sjeo sam u auto, posudio prikolicu i iz Zagreba se uputio ravno u Budrovce - rekao je Ponoš. Čim je došao, shvatio je da ga osjećaj nije prevario. Životinje su ugibale pred njegovim očima. Pronašao je i njihova vlasnika o kojem nije htio govoriti. Kupio je jedina dva magarca koja su preživjela te ih odveo na udomljavanje prijatelju koji živi kraj Velike Gorice i brine se o brojnim životinjama.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • uhljeb 22.03.2018.

    u ovoj državi i magarci bolje žive nego ljudi

  • noćna ptica 21.03.2018.

    Nije mago navikao na ovakvu pažnju i komfor pa se odmah razbolio.

  • cuvita 21.03.2018.

    Želimo znati hoće li odgovarati ti 'inspektori', tj. da li će biti sankcionirani?????

Komentiraj...
Vidi sve komentare