Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
110 komentara

Antun Ponoš: 'Ti magarci su ugibali, morao sam ići po njih'

Sjeo sam u auto, posudio prikolicu i iz Zagreba se uputio ravno u Budrovce - rekao je Ponoš. Čim je došao, shvatio je da ga osjećaj nije prevario...

Foto: Facebook
110 komentara

Bili su ograđeni nekakvim daskama, puhalo je na sve strane, a u blatu su bili do zuba. Pomislio sam: ‘Sad je dosta’, rekao je poznati ljubitelj životinja i veterinar Antun Ponoš.

Na internetu je vidio snimku na kojoj magarci i divlje svinje na farmi kraj Đakova žive u krajnje lošim uvjetima. Pola je životinja uginulo, a ostali su patili u snijegu i ledu, potpuno izgladnjeli. Zgrozio se. Uspio je doći do autora snimke koji živi u blizini farme s nezbrinutim životinjama. Otkrio mu je lokaciju pa je Ponoš tamo poslao veterinarsku inspekciju. 

- Inspekcija mi je javila da su životinje dobro i da nisu ugrožene. Smučilo mi se. Znao sam da su pogrešno procijenili. Sjeo sam u auto, posudio prikolicu i iz Zagreba se uputio ravno u Budrovce - rekao je Ponoš. Čim je došao, shvatio je da ga osjećaj nije prevario. Životinje su ugibale pred njegovim očima. Pronašao je i njihova vlasnika o kojem nije htio govoriti. Kupio je jedina dva magarca koja su preživjela te ih odveo na udomljavanje prijatelju koji živi kraj Velike Gorice i brine se o brojnim životinjama.

Sutra će ići po 11 svinja, kojima je također našao smještaj, i to u Slavoniji. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message